Čoraz viac firiem prechádza na cloudové riešenia svojej podnikovej IT infraštruktúry.

Benefity, ktoré cloud ponúka, prinášajú spoločnostiam väčšiu mieru efektivity práce s dátami, ktoré sú zabezpečené pred kyberútokmi a sú nepretržite k dispozícii odkiaľkoľvek prostredníctvom internetu. Kľúčovou výhodou cloudu je aj zníženie finančných a časových nákladov na IT. Na cloud neprechádzajú len veľké podniky, ale aj menšie firmy vedomé si benefitov, ktoré im pomáhajú byť konkurencieschopnými.

Na Slovensku pôsobia tí najväčší nadnárodní poskytovatelia cloudových služieb, ako aj čisto slovenskí, ktorí sa kvalitou svojich produktov svetovej konkurencii bez problémov vyrovnajú. Stabilnou spoločnosťou, ktorá poskytuje profesionálne cloudové riešenia podnikových systémov, je GAMO. Za vysokú úroveň zabezpečenia svojich cloudových služieb získala ako historicky prvá slovenská firma renomovaný certifikát CSA Star, ktorý je potvrdením úspešne absolvovanej komplexnej bezpečnostnej previerky cloudových služieb.

GAMO sa zaoberá aj riešeniami v oblasti kybernetickej bezpečnosti, bezpečnostnými auditmi, monitoringom IT infraštruktúr a informačných systémov, ako aj vývojom softvérových aplikácií. Na trhu pôsobí už 27 rokov a v súčasnosti zamestnáva 86 špičkových IT odborníkov. Centrála spoločnosti sa nachádza v Banskej Bystrici. Zákazníci majú k dispozícií aj kancelárie v Bratislave a Košiciach.

GAMO Cloud: jedna z najmodernejších cloudových služieb na trhu

GAMO Cloud si získava čoraz viac zákazníkov. Využívajú ho slovenské i nadnárodné firmy. Predstavuje pre ne jednoduchý a efektívny spôsob, ako získať virtuálne dátové centrum s vysokým výkonom a garantovanou dostupnosťou. „GAMO Cloud je vybudovaný s maximálnym dôrazom na bezpečnosť v súlade s medzinárodnými normami a certifikáciami. Ako základ je použitý koncept SDDC, softvérovo definované dátové centrum založené na platforme VMware s úložiskom vSAN a sieťovou technológiou VMware NSX. Umožňuje nasadenie a prevádzku aplikácií tým najefektívnejším spôsobom a garancie na báze SLA – Service Level Agreement,“ uvádza Ivan Luby, technický riaditeľ spoločnosti GAMO, a dodáva: „Z hľadiska bezpečnosti je GAMO Cloud jedným z najlepších cloudových produktov na trhu. Dôkazom toho je aj renomovaný bezpečnostný certifikát CSA Star.“

Cloud computing ušetrí až 35 % nákladov na správu hardvéru a softvéru

Cloud computing dokáže plne nahradiť systémy vo vlastnej serverovni a umožňuje nahradiť aj firemné desktopy. Prostredníctvom riešenia VDI (Virtual Desktop Infrastructure) dokáže cloud poskytnúť výpočtový výkon koncovým používateľom. Výpočtovo náročné programy vrátane grafických CAD systémov sú na monitor pracovníka prenášané z cloudu. Firmám preto stačí nakúpiť lacné počítače alebo tenkých klientov – špeciálne zariadenia určené na prácu s virtuálnym desktopom. Výhodou tenkých klientov je menšia spotreba energie než majú klasické počítače. Podľa analýzy GAMO vedia firmy ušetriť vďaka cloud computingu až 35 % nákladov na správu firemného hardvéru a softvéru.

Značky:

Nechajte nám správu