Telefóny Sony Xperia X, XA a X Performance práve prichádzajú na slovenský trh a Sony ukazuje, že to myslí s X-kom smrteľne vážne.

Nasledovníkom týchto telefónov je Sony Xperia XA Ultra s veľkým displejom a tenkým rámčekom. Zameranie je jasné – vysoko kvalitné fotografovanie, hlavne pri selfie režime.

xperia-xa-ultra-1_nowat

Vo výbave tohto telefónu je 6-palcový LCD displej s rozlíšením Full HD a hustotou pixelov 367 ppi. To je síce vzdialené od aktuálnych vlajkových lodí s hustotou až 450 ppi, ale stále je to dostatočne veľa na kvalitné zobrazenie obrazu. Veľkou výhodou nového telefónu sú mierne zaoblené hrany telefónu ako aj vyhotovenie s mimoriadne tenkým rámčekom. Telefón má tak byť veľmi pohodlný na držanie. Len na porovnanie, 6-palcová  XA Ultra je len o jeden milimeter širšia ako 5,7-palcový Nexus 6P.

Tip: Sony ukázalo rad Xperia X aj na Slovensku

Sony predstavilo nový rad telefónov Xperia X aj na Slovensku. Najlepšie vyzerá paradoxne najmenej vybavený model (doplnené o video)

Hrúbka XA Ultra je len 7,6 milimetra, ľahko sa teda zmestí do vrecka napriek tomu, že je to 6-palcový telefón. Rovnako ako Xperia XA, aj XA Ultra je poháňaná osem jadrovým procesorom MediaTek Helio P10 (MT6755). Kapacita RAM je však 3 GB, zatiaľ čo XA má na palube len 2 GB.

sony-xperia-xa-ultra2_nowat

Moderné 6-palcový telefóny mávajú dnes batériu s vysokou kapacitou aj okolo 4000 mAh, Sony v tomto prípade použila batériu s kapacitou 2700 mAh. Na to je však naviazaný účinný systém šetrenia energie. Sony tak sľubuje pri XA Ultra výdrž na batériu na dva dni.

A teraz sme pri tom najdôležitejšom – pri kamere. Xperia XA Ultra totiž je technickými špecifikáciami dosť podobná na model Xperia XA, ale kamerou sa výrazne odlišuje. V zadnej časti je totiž 21 MPix kamera Sony Exmor R s automatickým zaostrovaním. V prednej časti je potom kamera s pozorovacím uhlom 88°, ďalej je tu blesk, optická stabilizácia a 16 MPix snímač.

Farebné vyhotovenie bude čierne, biele a citrónovo zlaté, predávať by sa mala Sony Xperia XA Ultra od júla, na Slovensko príde počas leta.  Cena na slovenskom trhu bude 440 Eur,

Tip: VIDEO TOUCHIT o telefónoch Xperia X

VIDEO touchIT: Pozrite sa ako vyzerajú nové telefóny z radu Sony Xperia X

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.