Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť FUJIFILM Corporation predstavuje nový fotoaparát „FUJIFILM X-T200“ (ďalej len „X-T200“).

FUJIFILM X-T200 poskytuje ponúka nové ľahké a kompaktné telo mirrorless fotoaparátu, s novo navrhnutým EVF, AF s rýchlou detekciou tváre, rozlíšením 24,2 MP pri až 8 záberoch za sekundu a záznam 4K UHD videa. Fotoaparát má novú kombináciu snímača a procesora, ktorá poskytuje vynikajúci výkon. Jasný širokouhlý dotykový displej LCD poskytuje používateľom intuitívne ovládacie prvky podobné smartfónom. Okrem toho ponúka „HDR Video“. X-T200 je tiež schopný zaznamenať video 4K 30p a 120p vo Full HD rozlíšení. Nový „režim elektronickej stabilizácie“ sa dá použiť na plynulé nahrávanie videa, čím sa zvyšuje kvalita obrazu nad rámec toho, čo poskytujú bežné smartfóny. Fotoaparát X-T200 je ideálny fotoaparát pre kreatívcov, ktorí chcú jednoducho vytvárať kvalitné videá a fotografie.

  • Vysoká kvalita obrazu pre každú situáciu

X-T200 kombinuje inovácie, dizajn a technológie a poskytuje tak užívateľom na všetkých úrovniach kompletné riešenie pre ich tvorbu. A pri tom váži len 370g! X-T200 je približne o 80g ľahší ako jeho predchodca a je vybavený novým výklopným dotykovým displejom, veľkým APS-C CMOS snímačom s rozlíšením 24,2 Mpix, ktorý využíva medené prvky pre lepší prenos. Nechýba ani intuitívne používateľské rozhranie, ktoré poskytuje profesionálnu kvalitu s ľahkosťou, s ktorou ovládate váš smartfón. Fotoaparát je schopný spracovať údaje 3,5-krát rýchlejšie ako X-T100. Rýchlosť AF v X-T200 sa oproti predchodcovi výrazne zvýšila vďaka použitiu pixelov s fázovou detekciou.

  • Dotknite sa vašej cesty k dokonalému obrazu

X-T200 je vybavený širokouhlou 3,5-palcovou dotykovou obrazovkou LCD s pomerom strán 16:9. Displej je možné otvárať a zatvárať v rozsahu 0 až 180 stupňov a otáčať medzi -90 až +180 stupňov. Poskytuje tiež intuitívne a pohotové ovládanie.

  • Zamerajte sa na tváre a okamih

Použitie pixelov fázovej detekcie na senzore a vylepšený algoritmus AF znamená, že zaostrenie sa dá dosiahnuť rýchlo a za rôznych podmienok. Aktualizovaný AF s detekciou tváre / očí umožňuje rýchle a ľahké zaostrenie na jednotlivcov alebo skupiny ľudí. Túto funkciu môžete využiť aj vtedy, keď je displej fotoaparátu vyklopený a chcete urobiť selfie. Automatické funkcie, ako napríklad “Rozpoznanie hlavného objektu”, umožňujú fotoaparátu nastaviť rozpoznanie a sledovanie hlavného objektu v zábere. V kombinácii s režimom sériového snímania 8 snímok/s, ľahšie zachytíte dôležité okamihy.

  • Legendárne farby Fujifilm

Spoločnosť Fujifilm má bohatú skúsenosť v oblasti farebnej reprodukcie. Počas svojich 85 rokov v priemysle bol zodpovedný za niektoré z najznámejších fotografických filmov v histórii a táto výnimočná znalosť sa preliala do 11 režimov digitálnej filmovej simulácie v X-T200. Fotografie vytvorené pomocou týchto filmových simulácií nesú vzhľad a dojem skutočných filmov, ktoré ich inšpirovali. Okrem toho má X-T200 20 pokročilých filtrov, ktoré zahŕňajú nový filter Clear.

  • Video, ktoré sa nedá zahanbiť

Nové režimy elektronickej stabilizácie a HDR videa spolu so základnými funkciami pomáhajú X-T200 robiť oveľa viac, než len produkovať 4K video. Videá sú stabilné, ostré a správne orezané, takže ich môžete ľahko zdieľať s rodinou a priateľmi. Gyroskopický senzor je srdcom nového elektronického stabilizačného režimu a pomáha pri znižovaní nežiadúcich otrasov fotoaparátu pri nahrávaní videozáznamu. Vďaka novej funkcii “HDR Video” je nahrávanie záberov v situáciách s vysokým kontrastom omnoho jednoduchšie a praktickejšie, zatiaľ čo funkcie na úpravu videa vo fotoaparáte umožňujú orezanie klipov na ich správnu veľkosť pred ich zdieľaním. To znamená, že tvorcovia môžu zdieľať dokonalú časť superpomalého klipu alebo najlepšiu časť svojich 4K záberov priamo z fotoaparátu do svojho smartfónu bez toho, aby museli video otvoriť v počítači.

  • Vyberte si svoju obľúbenú farbu a objektív

Fotoaparát X-T200 bude k dispozícii ako kit s objektívom XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ v troch farbách (strieborná, tmavo strieborná, champagne gold).

Pre záujemcov o rozšírenie ich výbavy je k dispozícii aj objektív FUJINON XC35mmF2, ktorý poskytuje ekvivalent 52mm pri formáte 35mm. Tento nový svetelný objektív s hmotnosťou iba 130g a dĺžkou 46,5mm má deväť optických prvkov vrátane dvoch asférických prvkov v šiestich skupinách, čím vytvára dokonale ostrý obraz. Automatické zaostrovanie je rýchle a takmer nehlučné vďaka použitiu interného zaostrovacieho systému*1, ktorý využíva krokový motor*2, vďaka ktorému reaguje sústava šošoviek rýchlo a presne. Objektív vytvára príjemný bokeh a zároveň ponúka vynikajúcu prenosnosť a rýchly AF.

Fotoaparát FUJIFILM X-T200 + objektív XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ

Dostupnosť: koniec Feb. 2020

MOC : 849 EUR

Objektív FUJINON XF35mmF2

Dostupnosť: koniec Feb. 2020

MOC : 199 EUR

 

*1 Systém AF, ktorý pohybuje relatívne malými prvkami šošoviek v strede alebo zozadu na zaostrenie bez pohybu prednej skupiny, ktoré sa skladajú z pomerne veľkých prvkov šošoviek.

*2 Typ motora, ktorý sa otáča iba v pevnom uhle v reakcii na elektrický impulzný signál, vďaka ktorému je schopný presného určenia polohy

Značky: