Zabezpečiť by to mal senzor Sony IMX800.

Novinka od japonskej spoločnosť Sony by sa mohla čoskoro dočkať svojho oficiálneho uvedenia. Ide o významný posun v mobilnej fotografii, pričom oproti predchádzajúcim generáciám senzorov ponúkne množstvo výhod. Tento senzor by sa mohol objaviť aj v očakávanom modeli Xiaomi 12 Ultra, pre ktorý by zabezpečil konkurenčnú výhodu. 

Sony IMX800 by mal dosahovať vďaka svojim rozmerom skvelý výkon aj v zlých svetelných podmienkach, rýchlejšie automatické zaostrovanie a lepšiu stabilizáciu obrazu. Pre Xiaomi to znamená, že pokiaľ sa skutočne tento senzor dostane do modelu 12 Ultra, tak by sme sa mohli dočkať skutočného šampióna (nielen) nočnej fotografie. 

Senzor s veľkosťou 1/1,1″ má rozlíšenie 50 Mpx. Ide tak o najväčší senzor, aký kedy bol v smartfóne použitý. Je dokonca väčší ako ISOCELL GN2 od Samsung, ktorý sa použil v modeli Xiaomi 11 Ultra. Pokiaľ budú inovácie zachované aj v prípade modelu 12 Ultra, tak je vysoko pravdepodobné, že IMX800 sa skutočne do tohto smartfónu dostane.

Sony IMX800Zdroj: SparrowsNews
Sony IMX800

Okrem lepšieho fotoaparátu a väčšej batérie, model 12 Ultra by mal do svoje výbavy dostať aj 2,2K zakriveným OLED LTPO 2.0 displej a čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 1. 

Na základe už známych renderov sa špekuluje, že prichádzajúca vlajková loď do Xiaomi do svojej výbavy dostane ďalšie tri fotoaparáty s rozlíšením 48 Mpx. Znamená to, že Xiaomi 12 Ultra by mal obsahovať nasledovné fotoaparáty – 50 Mpx hlavný, 48 Mpx s 2×, 5× a 10× priblížením. Nie je však vylúčené, že typy objektívov budú v inom zložení.

Už skôr sme aj informovali, že Xiaomi 12 Ultra príde na trh v máji. Nové správy však uvedenie tohto smartfónu posúvajú až na jún.

Zdroj: Xiaomiui

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.