Čoskoro sa na trh dostane najväčší senzor v histórii spoločnosti.

Vieme, že počet nie je až tak dôležitý, rozhodujúca je kvalita. To platí stonásobne aj pri fotoaparátoch smartfónov. Pokým rozlíšenie senzorov sú jedna vec, dôležité sú aj ich rozmery. Platí teda, že čím je senzor väčší, tak sa považuje za efektívnejší. Aj z tohto dôvodu nový senzor od Sony tak zaujal. 

Portál AndroidAuthority informoval o novom senzore Sony Exmor IMX800. Novinka by mala mať rozlíšenie 50 Mpx s veľkosťou až 1/1,1-palca. Pokiaľ Sony nikto nepredbehne, tak by malo ísť v čase uvedenia o najväčší senzor pre smartfóny, aký kedy bol uvedený na trh.

Sony IMX800Zdroj: SparrowsNews
Sony IMX800

Aj keď ide oproti už existujúcemu 50 Mpx senzoru Samsung GN2 iba o malý rozdiel, čísla jednoducho nepustia. Túto správu dopĺňa aj informácia, ktorá tvrdí, že nový senzor od Sony by mohol mať svoju premiéru v telefóne Xiaomi 12 Ultra, ktorý je sám o sebe záhadou. Uvedenie tohto modelu očakávame „niekedy v máji„.

Hlavnou výhodou senzora Sony Exmor IMX800 je jeho schopnosť zachytiť ešte viac svetla. Oproti iným (menším) senzorom by tak bol veľmi efektívny predovšetkým v horších svetelných podmienkach.

Nie je to iba o veľkosti

Senzor sám o sebe dáva fotoaparátom iba predispozície, avšak je potrebné, aby ho doplnila aj kvalitná optika, či už širokouhlá alebo ultraširokouhlá. V neposlednom rade musí všetko zastrešovať aj kvalitný softvér a výkonný hardvér, ktorý dokáže spoľahlivo spracovať výslednú fotografiu.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.