Získava aj nové funkcie.

Blackmagic Camera je dostupná pre Android zariadenia od júna tohto roka. Ide o prepracovaný nástroj na nahrávanie videa na profesionálnej úrovni, ktorého dostupnosť sa nedávno rozšírila na zariadenia ako napríklad Google Pixel 6 a niekoľko smartfónov OnePlus, Samsung a Xiaomi. Aplikácia je pritom výbornou bezplatnou alternatívou napríklad k FiLMiC Pro, ktorej dostupnosť sa tentokrát rozširuje a ďalšie zaujímavé zariadenia, medzi ktorými nechýbajú Sony Xperia 1, 5 a Pro-I a kompatibilné zariadenia Oppo.

Aplikácia bola prvýkrát vydaná v septembri minulého roka pre iOS, pričom je už širokodostupná aj pre viacero Android zariadení. Ponúka bohaté možnosti snímania vo vysokom rozlíšení a kompatibilitu s nástrojmi na úpravu videí. Blackmagic Camera má charakteristické používateľské rozhranie, ktoré sa nachádza aj na drahých kamerách Blackmagic.

Používateľské rozhranie Blackmagic CameraZdroj: TOUCHIT
Používateľské rozhranie Blackmagic Camera

Blackmagic Camera, tentokrát už vo verzii 1.4, pridáva podporu okrem zariadení Sony Xperia a Oppo, aj pre Bluetooth mikrofóny. Aplikácia ponúka možnosť monitorovania zvuku počas nahrávania, možnosť nastaviť bitrate pre H.264 a H.265 kodeky, ale aj synchronizáciu časového kódu s externými rekordérmi.

Nová verzia aplikácie okrem nových a vylepšených funkcií prináša aj viaceré zlepšenia stability a výkonu. Ak však zhrnieme všetky funkcie, ktoré prišli s prvou verziou aplikácie Blackmagic Camera a kam sa posunuli, tak je skvelé vidieť, ako sa táto aplikácia stáva silným kandidátom na najlepšiu aplikáciu pre nahrávanie videa už aj v systéme Android.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.