Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon rozširuje svoj modelový rad tlačiarní PIXMA G o tri nové kompaktné a nákladovo efektívne zariadenia s doplniteľnými atramentovými zásobníkmi.

Prvým predstaveným modelom je multifunkčná farebná tlačiareň Canon PIXMA G6040, ktorú ocenia najmä malé kancelárie a podnikatelia. Okrem tlače umožňuje PIXMA G6040 tiež skenovanie alebo kopírovanie a za pozornosť stojí tiež predný výklopný dvojriadkový LCD displej. Ďalšou novinkou je jednoúčelová farebná atramentová tlačiareň Canon PIXMA G5040, ktorá ponúkne ethernetové rozhranie pre stabilné pripojenie k sieti aj Wi-Fi konektivitu pre spoluprácu so smart zariadeniami. Posledným prírastkom do portfólia značky Canon je PIXMA GM2040 – jednoúčelová čiernobiela tlačiareň, ktorá prináša nízke prevádzkové náklady a vysokú produktivitu do všetkých prostredí, ktoré vyžadujú monochromatickú tlač.

Každý z nových modelov navrhol Canon s ohľadom na požiadavky, ktoré sú spájané s častým využívaním atramentových tlačiarní v kanceláriách – najmä s cieľom ponúknuť vysokú kvalitu výstupov, rýchlu tlač aj konkurenčné prevádzkové náklady. Vďaka vylepšeným atramentovým zásobníkom s vysokou výťažnosťou, ich bezproblémovému doplňovaniu bez rizika zašpinenia okolia a širokým možnostiam prepojenia s ďalšími zariadeniami garantujú najnovšie tlačiarne PIXMA G všetkým používateľom z radov malých firiem nekompromisnú kvalitu aj rozsiahlu škálu funkcií.

Doplniteľné atramentové zásobníky s vysokou výťažnosťou zabezpečujú nízke tlačové náklady bez ohľadu na to, či tlačiarne využívajú realitní makléri, ktorí tlačia podrobnosti o ponúkaných nehnuteľnostiach, alebo napríklad reťazca reštaurácií, ktoré potrebujú každý deň vytlačiť nové podrobné menu. Z iba troch zásobníkov čierneho atramentu je možné vytlačiť celých 18 tisíc strán, prípadne z jednej sady farebných atramentov v prípade tlačiarní Canon PIXMA G6040 a Canon PIXMA G5040 až 7 700 strán[1]. Používatelia tak nemusia stále kupovať nové atramenty, doba medzi jednotlivými doplneniami je podstatne dlhšia a náklady na vytlačenie jednej strany sú výrazne nižšie.

Na vyššej produktivite sa v prípade všetkých troch tlačiarní podieľa aj automatická obojstranná tlač a zásobník papiera na 350 listov – uvádzané modely tak šetria náklady na papier a predlžujú dobu medzi dopĺňaním nových listov. Firmy vyžadujúce čo najmenšie prestoje môžu v prípade blížiaceho sa spotrebovania atramentu využiť špeciálne zásobníky s atramentom, ktoré Canon navrhol pre rýchle doplnenie bez nutnosti použitia sily.

Organizácie s veľkými objemami produkcie určite ocenia rýchlosť tlače až 13 strán za minútu čiernobielo a 6,8 strán za minútu farebne (v prípade tlačiarní Canon PIXMA G6040 a Canon PIXMA G5040)[2]. Výsledkom vyššej rýchlosti je aj podstatné zlepšenie produktivity.

Dôležité je, že modelová série PIXMA G aj napriek úspore nákladov a vyššej produktivite neprináša žiadne kompromisy v oblasti kvality. Novo vyvinutý pigmentový atrament zabezpečuje ostro čierne texty, vďaka ktorým sú dokumenty aj prezentácie po technickej stránke naozaj profesionálne. Modely PIXMA G6040 a PIXMA G5040 sa môžu pochváliť bezokrajovou tlačou živých fotografií až do formátu A4 – samotná tlač je tiež rýchla. Napríklad fotografiu vo formáte 10 x 15 cm (4 x 6 palcov) môžu mať používatelia vytlačenú už za približne 37 sekúnd[3].

Pomocou aplikácie Canon PRINT pre operačné systémy iOS a Android môžu používatelia každej z predstavených tlačiarní pohodlne tlačiť z prostredia smart zariadení a vďaka prístupu k službe PIXMA Cloud Link nechýba ani podpora tlače z cloudových prostredí vrátane Google Drive, Dropboxu alebo Evernote. Canon PIXMA G6040 a Canon PIXMA G5040 sú navyše kompatibilné s technológiami AirPrint (iOS) a Mopria (Android) aj s operačným systémom Windows 10 Mobile a umožňujú tak bezdrôtovo tlačiť zo smart zariadení bez nutnosti využívať špeciálne aplikácie. A pre firmy vyžadujúce stabilnejšie pripojenie je k dispozícii aj klasická konektivita v podobe ethernetového rozhrania.

Majitelia malých firiem, ktorí uvažujú o rozšírení svojho podnikania aj do ďalších lokalít, môžu sledovať stav všetkých svojich tlačiarní pomocou on-line dostupnej služby využívajúcej Management Information Base. Systém umožňuje z jedného miesta kontrolovať hladinu atramentov aj počty vytlačených strán a včas objednávať nové atramentové zásobníky alebo papier.

Tlačiarne Canon PIXMA G6040 a Canon PIXMA G5040 sú kompatibilné s radom nových médií vrátane magnetického fotopapiera, samolepiek alebo fotografického papiera štvorcového formátu 8,9 × 8,9 cm (3,5 × 3,5 palca) a predstavujú tak perfektný nástroj pre kreatívnu tvorbu v domácom prostredí.

Vďaka najnovšiemu radu tlačiarní značky Canon s veľkoobjemovými doplniteľnými atramentovými zásobníkmi si môžu malé firmy aj domáce kancelárie užiť nákladovo efektívnu produktivitu aj vysokú výťažnosť tlačových materiálov bez akýchkoľvek kompromisov v oblasti kvality.

Tlačiarne Canon PIXMA G6040, Canon PIXMA G5040 a Canon PIXMA GM2040 budú v predaji u oficiálnych predajcov značky Canon od júna 2019.

Hlavné vlastnosti tlačiarne Canon PIXMA G6040:

  • Štyri integrované doplniteľné atramentové zásobníky
  • Vysoká výťažnosť atramentu – 18 000 strán pre 3 zásobníky čierneho atramentu alebo 7 700 strán pre sadu farebných atramentov
  • Zásobník papiera na 350 listov – veľká kapacita pre bežný papier je rozdelená medzi predný zásobník (250 listov) a zadný podávač (100 listov)
  • Tlač, kopírovanie a skenovanie
  • Kompatibilita so službou Easy Ink Delivery, ktorá včas elektronickou poštou upozorní na dochádzajúci atrament

Hlavné vlastnosti tlačiarne Canon PIXMA G5040:

  • Štyri integrované doplniteľné atramentové zásobníky
  • Vysoká výťažnosť atramentu – 18 000 strán pre 3 zásobníky čierneho atramentu alebo 7 700 strán pre sadu farebných atramentov
  • Zásobník papiera na 350 listov – veľká kapacita pre bežný papier je rozdelená medzi predný zásobník (250 listov) a zadný podávač (100 listov)
  • Farebná tlač
  • Kompatibilita so službou Easy Ink Delivery, ktorá včas elektronickou poštou upozorní na dochádzajúci atrament

Hlavné vlastnosti tlačiarne Canon PIXMA G2040:

  • Integrovaný doplniteľný atramentový zásobník
  • Vysoká výťažnosť atramentu – 18 000 strán pre 3 zásobníky čierneho atramentu
  • Zásobník papiera na 350 listov – veľká kapacita pre bežný papier je rozdelená medzi predný zásobník (250 listov) a zadný podávač (100 listov)
  • Čiernobiela tlač
  • Kompatibilita so službou Easy Ink Delivery, ktorá včas elektronickou poštou upozorní na dochádzajúci atrament

[1] Výťažnosť atramentu pri prvom nastavení je nižšia ako po jeho výmene, pretože určité množstvo atramentu je spotrebovaného k zaplneniu tlačovej hlavy počas prvotnej inštalácie tlačiarne. Výťažnosť strán je odhadovaná hodnota na základe skúšobnej metódy spoločnosti Canon s použitím skúšobného farebného obrazca a simulácie nepretržitej tlače podľa normy ISO/IEC 24712 s náhradnými atramentmi po počiatočnom nastavení.

Výťažnosť čiernobielej a farebnej tlače nemožno kombinovať.

Výťažnosť sa významne líši v závislosti od tlačeného obsahu a ďalších faktoroch.

Výťažnosť strán je odhadovaná hodnota na základe skúšobnej metódy spoločnosti Canon s použitím skúšobného monochromatického obrazca a simulácie nepretržitej tlače podľa normy ISO/IEC 19752 s náhradnými atramentmi po počiatočnom nastavení.

[2] Hodnoty boli zistené na základe merania podľa medzinárodných noriem, a to pri použití štandardného nastavenia. Počas dlhotrvajúcej tlače môže tlačiareň svoju činnosť spomaliť, aby nedošlo k nárastu vnútornej teploty.

[3] Rýchlosť tlače fotografií vychádza z východiskového nastavenia a použitie štandardného vzoru ISO/JIS-SCID N2 tlačeného na lesklý fotografický papier Plus Glossy II a nezohľadňuje dobu nutnú na spracovanie dát v hostiteľskom počítači.

Značky: