Oppo Find N3 Flip sa 12. októbra konečne dostane mimo Čínu.

Spoločnosť Oppo predstavila už dve generácie skladacích telefónov Find N v štýle Galaxy Z Fold5, avšak ani jeden z týchto modelov sa nedostal na globálny trh. Dokonca sa tak nestane ani s uvedením modelu Find N3. V tomto prípade má spoločnosť Oppo globálnu “náhradu”, ktorou má byť rebrandovaný model OnePlus Open. Doteraz sa na globálny trh dostal iba jeden skladací telefón spoločnosti Oppo. Je nim model Find N2 Flip, ktorý aj u nás v redakcii zanechal veľmi dobrý dojem. 

Krátko po uvedení modelu Find N2 Flip na slovenský trh si začne cestu na globálny trh raziť aj jeho nástupca v podobe modelu Oppo Find N3 Flip. Prvým krokom bude predstavenie v Indii, ktoré prebehne už 12. októbra. Udalosť začne o 19:00 miestneho času a bude sa vysielať naživo na YouTube.

Find N3 Flip je vo viacerých smeroch veľmi zaujímavý. Ide dokonca o prvý flipový smartfón, ktorý okrem 32 Mpx selfie fotoaparátu obsahuje aj tri ďalšie fotoaparáty sústredené v kruhovej zostave. Medzi nimi nechýba 50 Mpx hlavný fotoaparát s OIS, 32 Mpx fotoaparát s teleobjektívom a 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Fotoaparáty sú tradične vyladené v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad.

Flexibilný LTPO AMOLED displej s uhlopriečkou 6,8-palca má FullHD+ rozlíšenie a 120Hz obnovovaciu frekvenciu. Externý displej má 3,26-palca a rozlíšenie 720 × 382 pixelov. Hoci sa vo výbave nenachádza čipset od Qualcommu, tak o výkon sa stará rovnako skvelý vlajkový Dimensity 9200.

Oppo Find N3 Flip oficiálne: Véčko s netradičnou výbavouZdroj: Oppo

Nechýba Android 13 vrátane ColorOS 13.2. Telefón má 12 GB RAM a 256 GB alebo 512 GB úložného priestoru. Z ďalšej výbavy spomenieme bočný snímač odtlačkov prstov, stereo reproduktory, NFC a 4 300 mAh batériu s 44 W káblovým nabíjaním.

Veríme však, že 12. októbra sa dozvieme aj to, kedy sa Oppo Find N3 Flip dostane na ďalšie trhy.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.