Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najkrajšie sviatky v roku sú tu čo nevidieť, preto by ste si nemali nákupy darčekov nechávať na poslednú chvíľu. Ani tí, ktorí nemali doposiaľ na nákup darčekov čas však nebudú sklamaní a objednané vianočné darčeky im budú doručené včas.

„Zákazníci by si nemali nechávať nákup vianočných darčekov na poslednú chvíľu a nakúpiť ich čo najskôr. Vyhnú sa tak nielen vianočnému stresu, ale aj možným problémom s nedoručením,“ vysvetľuje Jan Kriegel, manažér zákazníckeho servisu Heureka.sk a dodáva, že optimálnym dňom na posledné nákupy online je pre tento rok 19. december. Vďaka programu Garancia dodania do Vianoc vám do tohto dátumu až 90 % zapojených e-shopov garantuje doručenie do Vianoc. O dva dni neskôr vám možnosť doručenia do Vianoc garantujú menej ako dve tretiny zapojených e-shopov. Vyplýva to z údajov nákupného poradcu Heureka.cz a e-shopov zapojených do služby Garancia dodania do Vianoc.

Pre ľudí, ktorí logistike krátko pred Vianocami nedôverujú, prichádza do úvahy aj osobný odber tovaru. Podľa Kriegela je však aj v tomto prípade potrebné presvedčiť sa o tom, že objednaný tovar je už dostupný na vami zvolenej predajni a nie je ešte len na ceste. E-shopy, ktoré sa zapojili do akcie Garancia dodania do Vianoc, sú už v týchto dňoch označené ikonkou vianočného stromčeka a taktiež hraničným termínom doručenia objednaného tovaru.

Vianočná sezóna je v plnom prúde

Ťahúňom celého roka je už tradične sezóna vianočných nákupov. Podľa odhadu Heureky by mali tento rok Slováci v e-shopoch minúť až 815 miliónov eur. Kým minulý rok utratili návštevníci e-shopov približne 703 miliónov eur, tento rok by malo ísť až o 16 % nárast. Online nakupovaniu prichádza na chuť čoraz viac ľudí, ktorí si k nemu vytvárajú dôveru. Nárast záujmu o tovar zaznamenala Heureka vo viacerých kategóriách, a to napríklad v kozmetike, jedlách a nápojoch, oblečení či záhrade.

Hitom tohtoročných budú stavebnice, VR okuliare, ale aj Harry Potter

Ani tento rok sa tradične nezaobídeme bez elektroniky. Horúcim hitom tohtoročných Vianoc môžu byť v tomto segmente VR okuliare, vďaka ktorým spoznáte virtuálnu realitu. Do rebríčka obľúbených darčekov sa zaradia tradičné knihy, ale aj audioknihy či tie elektronické. Tých najmenších môžete potešiť darčeky s hrdinami z kreslených rozprávok, ako napríklad Máša a Medveď, sestry Anna a Elsa z rozprávky Frozen, Krtko alebo Macko Pú. Malí stavitelia určite ocenia aj lego s tematikou Star Wars.