Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lepší a efektívnejší proklientský prístup v oblasti e-služieb. To je cieľom novinky, ktorú zavádza Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) spoločne s finančnou správou. Občania tak vybavia to, čo potrebujú, omnoho rýchlejšie, zavolaním iba na jedno z call centier spomínaných organizácií.

Vďaka prepojeniu call centier budú mať občania pohodlnejší a rýchlejší prístup k informáciám.

Klienti, ktorí kontaktujú Ústredné kontaktné centrum slovensko.sk, no ich otázka je agendou finančnej správy, budú automaticky presmerovaní na ich kontaktné centrum. Občan tak nebude musieť rušiť hovor, vyhľadávať nový kontakt a znova vytáčať číslo. Rovnaký postup platí aj opačne – keď call centrum finančnej správy kontaktujú občania, ale otázka sa bude týkať agendy NASES-u alebo Ústredného portálu verejnej správy slovensko.sk, operátori ich prepoja na počkanie. Presmerovanie sa týka zložitejších a odbornejších dopytov. Nová spolupráca sľubuje zlepšenie služieb a zrýchlenie procesov. „Nie vždy je pre občana jednoduché správne vyhodnotiť, na koho sa má so svojím problémom obrátiť. Vďaka spolupráci NASES-u a Finančnej správy odbremeníme volajúcich od opätovného vyhľadávania kontaktov či vytáčania ďalších a ďalších čísel. Týmto spôsobom chceme občanom zaistiť rýchlejší prístup k informáciám a prípadnej pomoci,“ povedal generálny riaditeľ NASES Lukáš Sojka.

Ústredné kontaktné centrum slovensko.sk vybavilo v prvom polroku 2018 viac ako 22-tisíc požiadaviek občanov. Call centrum prevádzkuje NASES a funguje od roku 2013. Občania môžu kontaktovať odborníkov telefonicky na čísle +421 2 35  803 083  od pondelka  až do piatka, v čase od 8.00 do 18.00 h a v stredu až do 21.00 h či pomocou kontaktného formulára https://helpdesk.slovensko.sk/new-incident/

Značky: