Lacnejšie skladateľné smartfóny typu flip môžu byť čoskoro realitou vďaka čipsetu MediaTek Dimensity 7300X.

Spoločnosť MediaTek sa vyznačuje cenovo dostupnejšími čipsetmi v porovnaní s konkurenčným Qualcommom. Medzi výrobcami smartfónov sa tak stalo už zvykom, že cenovo dostupnejšie modely získavajú čipsety od MediaTeku, zatiaľ čo Snapdragony je možné nájsť v drahších zariadeniach. MediaTek však teraz priamo útočí na svoju konkurenciu predstavením dvojice čipsetov zo série Dimensity.

Novinky v podobe Dimensity 7300 a 7300X sa sústreďujú na cenovo dostupné, no zároveň výkonnejšie smartfóny. S najväčšou pravdepodobnosťou ich uvidíme v modeloch, ktoré sa budú radiť do kategórie vyššej strednej triedy smartfónov. MediaTek však prekvapil najmä čipsetom Dimensity 7300X, ktorý môže začať éru lacnejších skladateľných smartfónov typu flip.

MediaTek Dimensity 7300X v lacnejších skladačkách

Lacnejšie skladateľné smartfóny sú snom každého nadšenca do nových technológií, ktorý však nechce zaplatiť za svoj smartfón celú výplatu. Takýchto telefónov zatiaľ nie je na trhu veľa, pričom jednou z mála značiek, ktoré zatiaľ priniesli cenovo dostupnejšie skladačky, je Motorola. Ide konkrétne o model Razr 40, ktorý minulý rok vsadil na čipset Snapdragon 7 Gen 1. Tento rok by však jeho nástupca mohol ponúknuť práve Dimensity 7300X.

Motorola Razr 40 Ultra vo farbe Peach FuzzZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra vo farbe Peach Fuzz

A čím je tento čipset taký výnimočný? MediaTek prezentuje, že Dimensity 7300X je nadizajnovaný s myšlienkou na flipové skladateľné smartfóny s podporou pre duálne displeje. Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom z tohto čipsetu budú telefóny profitovať, no je možné, že bude spravovať energiu s myšlienkou na práve aktívne a využívané displeje.

Ak by výrobcovia nasadili tento čipset do svojich cenovo dostupnejších flipových skladačiek, je možné, že sa ich ceny postupne dostanú aj k cenovej úrovni nad 500 či okolo 600 eur. To by už bolo skvelou ponukou pre fanúšikov, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a nechcú za to zaplatiť veľa. Rovnako však ide o skvelý strategický krok zo strany MediaTeku, ktorý predstavil čipset práve pre tento typ smartfónov.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.