Zahrať si na bubnoch, to je zábava. Ak ale nemáte niekoho známeho v hudobnej kapele, čo vám niečo také umožní, nie je to jednoduché. Môžete skúsiť aj hudobnú školu, ale ak to chcete urobiť za pár drobných, je na to aplikácia a príslušný hardvér.

Už druhá verzia

PocketDrum 2 je už druhá verzia domácej výuky hry na bicích od spoločnosti AeroBand. Testovali sme KIT balenie v kompletnom vyhotovení. To znamená, že súčasťou dodávky sú paličky, ďalej dva snímače na nohy a dva nabíjacia káble. Všetky 4 súčasti (paličky a snímače na nohy) sú pripojené pomocou Bluetooth pripojenia a spárovanie sa realizuje v mobilnej aplikácii.

Kompletná dodávka PocketDrum 2Zdroj: TOUCHIT.sk
Kompletná dodávka PocketDrum 2

Na druhej verzii je zapracovaná výborná spätná väzba. Hlavne ako udierate paličkami na virtuálne bubny, dobre to cítite v rukách. Použitá technológia pritom meria smer a silu paličky a podľa toho sa upravuje výsledný zvuk.

Aplikácia s výučbou

Tú si stiahnete od výrobcu a pomocou nej sa aj začínate učiť. Existuje pre Android aj iOS. Aplikácia vás prevedie všetkými základmi – ako majú byť usporiadané bicie, ako sa držia paličky a ako ich máte držať v ruke. Ďalej vás formou hry učí udierať na tie správne bubny a to v tom správnom okamihu.

Po absolvovaní prvých štyroch lekcií sa dostávate k tomu, že si môžete naozaj zahrať spolu s kapelou. Pred každou lekciou je potrebná krátka kalibrácia toho, ako držíte paličky a ako sedíte.

Stiahnutie aplikácie k PocketDrum2Zdroj: TOUCHIT.sk
Stiahnutie aplikácie k PocketDrum 2

Všetko v súkromí

Ideálne je pritom mať smartfón pripojený tak, že máte slúchadlá napojené pomocou káblu. Bezdrôtové spojenie slúchadiel pomocou Bluetooth je trochu oneskorené a nie je to celkom ideálne. Samozrejme, môžete vašu hudbu nechať prehrávať aj cez zabudované reproduktory v smartfóne, ale vtedy to už počuje každý okolo vás. Slúchadlá prinášajú pokoj pre vás aj pre vašej okolie.

Kalibrácia v aplikácie AeroBandZdroj: TOUCHIT.sk
Kalibrácia paličiek v aplikácie AeroBand

Prejsť lekcie sa oplatí

Pesničky sa odblokovávajú podľa toho, čo všetko v aplikácii už absolvujete, je to v podstate forma počítačovej hry. Na záver máte celkom jasnú predstavu o tom, či hra na bicie je to pravé pre vás a môžete investovať do skutočnej výuky alebo skutočných bubnov a činelov.

Pri hre si môžete zvoliť 4 rozloženia nástrojov a batéria vydrží na 20 hodín hry. Paličky sa pritom nabíjajú cez port USB-C a snímače na nohy cez microUSB. Káble v dodávke na nabíjanie zariadení sú dva kusy, každý má dva konektory (USB-C a microUSB).

Cena: 157,90 eur

Zapožičal: Alza

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.