Doplnené 13. 6.: Článok sme doplnili o dodatočné informácie o tom, ako funguje navigácia pomocou prediktívnych výpočtov a online údajov o premávke v reálnom čase.

Nová funkcia je dostupná zadarmo všetkým používateľom aplikácie. Treba si ju iba aktualizovať.

Sygic vydal novú aktualizáciu svojej navigácie, ktorá prináša veľkú novinku vo forme funkcie prediktívneho výpočtu trasy. Táto funkcia berie do úvahy dáta za dvojročné obdobie a na ich základe predvída dopravnú situáciu a odporučí historicky najefektívnejšiu trasu. Dáta pre prediktívne výpočty sa budú postupne rozširovať, takže napr. o rok sa už budú využívať dáta za obdobie 3 rokov.

Funkcia prediktívneho výpočtu trasy berie do úvahy všetky potenciálne trasy a vyberie tú, ktorá trvá najkratšie. Pri analýze zvažuje faktory ako napríklad skutočnú priemernú rýchlosť na trase – na rozdiel od stanovených maximálnych povolených rýchlostí, ale takisto dopravnú signalizáciu, kruhové objazdy, dennú hodinu a historické údaje získané z podobných trás.

Prediktívny výpočet trasy funguje automaticky, bezplatne a aj bez signálu

Prediktívny výpočet trasy sa aktivuje automaticky okamžite po zapnutí aplikácie Sygic a funguje dokonca aj bez pripojenia na internet alebo bez pokrytia signálom mobilnej siete. To sa hodí v prípade, že používate aplikáciu v offline režime. Vďaka novej funkcii vám Sygic poskytne realistickejší odhad príchodu, ako tomu bolo v minulosti.

V prípade, že aplikáciu používate v online režime so zakúpenou funkciou Traffic, aplikácia berie do úvahy aj informácie o reálnej premávke a aj historické dáta. To naplno využijete najmä pri cestách na dlhšie trate – ak Sygic vyhodnotí, že o 4 hodiny budete prechádzať cez miesto, kde v danom čase bývajú pravidelné zápchy, túto informáciu bude brať do úvahy už pri plánovaní trate. Neodkloní vás teda až na poslednú chvíľu, ale podľa potreby vás bude navigovať alternatívnou trasou už s dostatočným predstihom. Samozrejme, neustále berie do úvahy aj online dáta v reálnom čase, takže môže počas navigácie aktualizovať najideálnejšiu trasu.

Nová funkcia je v novej verzii aplikácie bezplatne k dispozícii všetkým 200 miliónom používateľom na celom svete. Sygic tvrdí, že spojením dopravných informácií v reálnom čase a prediktívneho výpočtu trasy, ktoré vychádza z historických údajov, poskytuje používateľom ten najvýkonnejší nástroj na skrátenie predpokladaného času príchodu (ETA) spomedzi všetkých GPS navigačných systémov.

Google Play
App Store

Aplikácia Sygic GPS Navigation je dostupná na stiahnutie pre iOS a Android. V prípade iOS verzie môžeme potvrdiť dostupnosť aktualizácie s novou funkciou prediktívneho výpočtu trasy

Zdroj: Sygic

Prečítajte si aj:

Sygic Travel sa zmenil na nepoznanie. Pozrite si nový dizajn webu a aplikácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit