Na prvý pohľad nepôsobí táto kamera prémiovo, ale vzhľad môže klamať. Páči sa nám minimalistický dizajn a uchytenie na čelné sklo pomocou držiaka s 3M páskou. Kamera má 2-palcový displej a sedem ovládacích prvkov. V menu sa dobre orientuje, je v češtine a obsahuje iba potrebné funkcie.

Snímač má rozlíšenie 12 Mpx a šírku záberu až 170°. Vidíte skutočne všetko, čo sa deje pred automobilom. Video môže byť nahrávané vo Full HD rozlíšení s 30 fps a nechýba ani možnosť vytvárania snímok v max. rozlíšení 12 Mpx. 5-minútové Full HD video zaberie približne 500 MB.

Prekvapením bola celková kvalita obrazu, ktorá je v tejto cenovej kategórii nadštandardná. Vidieť všetky detaily, EČV (počas dňa) a dianie navôkol. Horšie je to s viditeľnosťou EČV v noci, keď je osvetlená. S tým však mali problém všetky kamery. Kamera disponuje aj G-Senzorom, automatickým nahrávaním, záznamom zvuku, nahrávaním v slučke, parkovacím režimom, nočným režimom a nechýba ani možnosť prehrávania záberov na integrovanom displeji.

Táto kamera pojme pamäťové karty s max. kapacitou 256 GB, čo je výhodou. Napájanie je cez miniUSB konektor a integrovaná batéria má výdrž približne 10 minút.

Cena: 77,90 EUR
Zapožičal: Agem.sk

Verdikt
Navitel R600 prekvapil kvalitou obrazu, minimalistickým a nerušivým dizajnom a tiež intuitívnym ovládaním.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu autoakamier, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE