Obľúbili ste si MP3 prehrávače? Sony prichádza s ďalším modelom, 4K TV alebo audio zariadeniami.

Tak ako pri iných značkách, na CESe sa vo veľkom predstavujú televízory. Sony má tiež čo ponúknuť a medzi tohtoročné novinky v segmente 4K HDR TV je nový rad Z9D alebo X93 v prípade LED televízorov.

Špecialitou je ale OLED model zo série A1, ktorý má takisto procesor X1 Extreme na spracovanie HDR obrazu.

Ani toto nie je len o obraze, ale aj o zvuku. Sony predstavilo revolučný systém Acoustic Surface, takže budete mať pocit, ako by zvuk vychádzal priamo z obrazu.

Sony Walkman

Na poli prenosných zariadení je tu nová verzia Sony Walkman NW-A35. Novinka kopíruje farebné varianty slúchadiel h.ear od Sony. Je to hudobný prehrávač, ktorý podporuje prehrávanie Hi-Res zvuk. Štandardná výdrž pri bežných MP3 skladbách je do 45 hodín. V prípade Hi-Res audio režimu bude výdrž skrátená o 15 hodín. Je kompaktný a má veľmi úzky konštrukčný profil. Tenký dizajn je moderný a zároveň je príjemný na používanie.

Prehrávač váži 98 gramov a rozmery sú 97,5 × 55,9 × 10,9 mm. O zvukovú kvalitu sa stará digitálny zosilňovač S-Master HX. Ten redukuje skreslenie a šum naprieč širokým spektrom frekvenčného pásma. 16 GB pamäť sa bude dať rozšíriť o microSD kartu. Podporuje Bluetooth a NFC.

V Európe bude v predaji od februára vo farbách zeleno modrá, rumelkovo červená, uhlovo čierna, limetkovo žltá a bordo ružová

ExtraBass

Model: SRS-XB40

Toto je značka, ktorou Sony prezentuje basovo zamerané výrobky. Aktuálne pridáva dve novinky zo segmentu reproduktorov a dve novinky z oblasti slúchadiel. V minulosti sme testovali ExtraBass slúchadlá a sú dobre použiteľné pre fanúšikov nižších frekvencií. Iste, dá sa polemizovať o tom, nakoľko to degraduje vernosť zvuku. V každom prípade hrá portfólio slúchadiel ExtraBass veľmi dobre. Konečne nebudete musieť používať softvérový ekvalizér v mobile alebo v prehrávači na počítači. Zvuk bude podstatne vernejší, ako pri vašich manuálnych úpravách. Zaujímavou možnosťou je funkcia Wireless Party Chain, ktorá podporuje zapojenie až desiatich reproduktorov na reprodukciu rovnakého zvuku vo väčšom priestore. Rozšírenie sterea je potom možné cez dva reproduktory. Vtedy bude jeden reproduktor ľavý a druhý pravý. Všetky novinky teda SRS-XB40, SRS-XB30 alebo SRS-XB20 majú stupeň krytia IPX5. Táto certifikácia znamená odolnosť voči prachu a striekajúcej vode.

Model: MDR-XB950N1

Slúchadlá MDR-XB950N1 a MDR-XB950B1 sú takisto bezdrôtové a umožňujú zjednodušené párovanie Bluetooth cez NFC. Prvé menované majú navyše funkciu aktívneho odhlučnenia Noise Cancelling. Všetky novinky budú dostupné od marca.

Ceny reproduktorov:

SRS-XB40 EXTRABASS – 230 EUR

SRS-XB30 EXTRABASS – 170 EUR

SRS-XB20 EXTRABASS – 120 EUR

SRS-XB10 EXTRABASS – 60 EUR

Ceny slúchadiel:

MDR-XB950N1 EXTRABASS – 250 EUR

MDR-XB950B1 EXTRABASS – 200 EUR

Soundbar reproduktory

Vo Vegas značka Sony predstavila aj soundbar reproduktory. Ťažiť by mali najmä z toho, že budú mať ultratenký subwoofer. Práve na poli nízkych frekvencií reproduktory typu soundbar strácali oproti klasickým 2.1 zostavám.

Ide o modely HT-MT500 (600 EUR) a HT-MT300 (300 EUR) s podporou Hi-Res audio. O šírenie priestorového zvuku sa stará technológia S-Force PRO Front Surround. Oba budú dostupné od marca.

Foto sprievodca novinkami

Na článku spolupracovali Ondrej Macko a Roman Kadlec, Las Vegas.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.