Ďalšie fotografie noviniek od Lenova.

Na výstave CES sme si naživo pozreli aj nový ThinkPad X1 Tablet. Ten zaujme najmä inovatívnym konceptom. Ponúka tri doplnkové moduly, ktoré rozširujú funkcie a vlastnosti zariadenia. Tablet má 12-palcový displej s rozlíšením 2160 × 1440, najnovšie procesory Intel Core m7, až 16 GB operačnej pamäte a až 1 TB NVMe SSD úložisko. Zariadenie sa dostane na trh v marci s cenou od 1790 EUR.

K dispozícii sú nasledovné moduly. Modul produktivita zvýši využiteľnosť celkove až do 15 hodín. Modul bude dostupný od februára s cenou od 159 EUR. Modul Prezentátor zahŕňa pico projektor a HDMI port. Modul bude dostupný od mája s cenou od 289 EUR. 3D obrazový modul ponúka kameru Intel RealSense a bude dostupný od mája s cenou od 159 EUR.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet je vpravo

Lenovo ThinkPad X1 Tablet je vpravo

Detail na jednotlivé moduly. 3D modul je hore, pod ním prezentačný a produktivity

Detail na jednotlivé moduly. 3D modul je hore, pod ním prezentačný a produktivity

Detail parametrov Lenovo ThinkPad Tablet X1

Detail parametrov Lenovo ThinkPad Tablet X1

ThinkPad X1 Yoga je tenký a ľahký, váži len 1,27kg. Je to tiež prvý konvertibilný notebook na svete, ktorý má voliteľný Samsung OLED displej, ktorý reprodukuje nádherne sýte farby a hlbšie čierne odtiene. Okrem patentovanej klávesnice Lift and Lock, ktorá v režime tablet vtiahne klávesy, má X1 Yoga tiež aktívne pero, čo je skvelé pre zvýrazňovanie a písanie priamo na webové stránky,  s použitím prehliadača Microsoft Edge. Pero sa tiež ukladá a nabíja vo vnútri systému, takže sa nestratí. Na trhu bude dostupný od februára s cenou od 1399 EUR. OLED modely budú dostupné od apríla. Ceny budú uvedené neskôr, bližšie k dátumu uvedenia.

ThinkPad X1 Yoga bude dostupný aj s OLED displejom. Ten je vpravo

ThinkPad X1 Yoga bude dostupný aj s OLED displejom. Ten je vľavo

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit