Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP vyvinula pre nemeckú futbalovú reprezentáciu (DFB) novú generáciu tréningového a analytického softvéru.

Aktuálnym majstrom sveta umožní lepšie sa počas EURO 2016 pripraviť na každého súpera vďaka technológii, aká doteraz na európskom šampionáte nebola nikdy použitá. Špeciálne napríklad na pokutové kopy, ktoré zahráva Marek Hamšík.

SAP, globálny líder v oblasti podnikových informačných systémov, s nemeckým reprezentačným mužstvom spolupracuje od roku 2013 a pomohol mu aj na jeho ceste za víťazstvom na majstrovstvách sveta v Brazílii. Exkluzívne pre DFB teraz pripravil dva nové prototypy technológie postavenej na SAP HANA Cloud Platform:

  • SAP Challenger Insights – pomáha v príprave tímu na každý zápas počas ME. Poskytuje dáta o súperovej ofenzívnej a defenzívnej taktike, formáciách a ďalších aspektoch hry. Tréneri tak môžu pripraviť presný plán pre svojich zverencov, ktorí ho majú k dispozícii pomocou vlastných iPadov. Okrem toho si môžu pozrieť nielen charakteristiky a informácie o súperovi, ale aj videá jeho zápasov v minulosti.
  • Penalty Insights Function in SAP Sports One – nová funkcionalita, postavená na platforme SAP HANA Cloud, uľahčuje brankárom a ich trénerom prípravu na penaltové rozstrely či pokutové kopy počas zápasu. Na základe databázy taktiky výberu hráčov a zahrávania penált všetkých tímov a futbalistov na ME dokáže určiť najpravdepodobnejších exekútorov pokutových kopov. Zároveň ponúka presnú analýzu, ako ich zahrávajú, do ktorej strany umiestňujú loptu, špecifické charakteristiky ich rozbehu a následnej strely, či videá. A to všetko v reálnom čase.

Nižšie nájdete linky s ukážkami, ako funguje nová technológie SAP vyvinutá pre nemeckú futbalovú reprezentáciu. Ukazuje napríklad softvér pre brankárov, ktorý analyzuje pokutové kopy najväčšej slovenskej hviezdy – Mareka Hamšíka.

Značky: