Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Všetci účastníci konferencie Resco.next 2018 v Atlante dostanú unikátnu tašku a tričko z dielne známej slovenskej návrhárky.

Resco, líder na trhu mobilných riešení pre Microsoft Dynamics 365 a Salesforce sa spojil so štúdiom návrhárky Lenky Sršňovej. Oblečenie z jej dielne budú nosiť členovia tímu Resco na konferenciách a výstavách. V spolupráci však išli ešte ďalej. Každý účastník konferencie Resco.next 2018 v Atlante rovnako, ako aj účastníci Resco.next v Amsterdame v oktbóbri 2017, dostane unikátny kúsok módneho umenia v podobe jedinečné trička a tašky.

Obe spoločnosti, teda Resco aj ateliér Lenky Sršňovej, pochádzajú z Bratislavy a mieria do veľkého sveta. Lenka Sršňová patrí k perspektívnej mladej generácii slovenských návrhárov. Vyštudovala VŠVU v Bratislave a študovala aj vo Fínsku. Nasledovala stáž v štúdiu slávneho návrhára Jeana Charlesa de Castelbajaca v Paríži.

Jej poznávacím znamením sú odvážne a nápadité vzory, dôraz na detail a kvalitné vypracovanie. Modely Lenky Sršňovej získali mnoho ocenení, napríklad v súťaži Národná cena za Produktový dizajn 2015, Cena Nadácie Tatra Banky (2016), alebo ocenenie Fashion LIVE! DESIGNER 2015.

„Začínali sme s tričkami, šatami a košeľami pre tím Resco, ktoré mali nosiť na konferencie a iné udalosti. Pre Resco sme vytvorili dizajn na mieru a produkty sa vyrobili v malej limitovanej sérii. Doteraz sa produkcia modelov a menších zákaziek diala v našom domovskom ateliéri. Pri Rescu sme boli nútení nájť externú dieľňu, zameranú na malosériovú výrobu. Rozšírili sme si aj portfólio dodávateľov, nakoľko sme mali špeciálne požiadavky na materiál a produkty, ktoré v našej ponuke ešte neboli. Najviac ma však prekvapilo, že si Resco vybralo ako dizajnéra práve mňa a môj tím. Mám veľa šikovných kolegov, ktorí by sa takej spolupráci tešili, preto si vážim dôveru, ktorú nám Resco dalo. Som známa výstrednými a veľmi farebnými kolekciami a to môže klientov niekedy odstrašiť.,“ vysvetľuje Lenka Sršňová.

„Myslím si, že výsledok splnil naše očakávania,“ dodáva generálny riaditeľ Resco Radomír Vozár. „Náš tím výrazne vytŕča na konferenciách z davu. Svieži a pestrofarebný look priťahuje pohľady a mnohým sa páči, najmä tričká,“ dodáva Vozár.

Resco spoluprácu s ateliérom Lenky Sršňovej rozšírilo a podobne, ako v októbri pre Resco.next v Amsterdame, tak aj teraz nechá vyrobiť tričká pre všetkých účastníkov konferencie Resco.next v Atlante v USA. Unikátnosťou dizajnu tričiek je, že sú vyrábané na Slovensku, ručne a tým pádom žiadne dve nie sú rovnaké.

 „Pri dizajne na mieru pre klienta si vždy zadefinujem niekoľko bodov, ktoré musím rešpektovať. Odrážam sa od potreby a predstavy klienta. Výsledný dizajn ovplyvňuje to, čomu sa venuje, na aký účel sa produkty budú používať, kto je cieľová skupina… Je treba rešpektovať mnoho faktorov. Niekomu to môže pripadať obmedzujúce, no mňa baví aj táto poloha dizajnu. Páči sa mi, že sa moja práca prostredníctvom takýchto spoluprác dostáva k rôznym ľuďom. Som spokojná s výsledkom spolupráce a teším sa pozitívnym reakciám z terénu. Zdá sa, že dizajn sa páči a splnil to, prečo ma Resco do projektu zavolalo. Teraz je tím Resco na konferenciách neprehliadnuteľný,“ dodala Lenka Sršňová.

Tričko s unikátnym dizajnom dostane každý účastník konferencie Resco.next 2018, ktorá sa bude konať 14. a 15. marca v Atlante. Informácie k eventu nájdete na stránke resco.net.

Značky: