Nevýhodou je, že ich využijete iba na počítači.

Služba Netflix je oficiálne dostupná na Slovensku. Pre náš trh však ešte nie je úplne prispôsobená, čo sa prejavuje absenciou lokalizácie. Takisto, kvôli autorským právam, nemáme k dispozícii všetok obsah, ktorý Netflix ponúka napríklad v Amerike. Na druhej strane, aj v americkej verzii služby chýbajú filmy a seriály, ktoré sú dostupné v ďalších krajinách. Tieto nedostatky je možné čiastočne odstrániť použitím vhodných nástrojov. Prinášame tipy na 3 z nich.

Slovenské titulky? Áno, ale manuálne

Netflix môžete sledovať so slovenskými titulkami. Neoficiálne a s niekoľkými obmedzeniami. Budete k tomu potrebovať doplnok pre prehliadač Chrome s názvom Super Netflix. Z toho vyplýva, že slovenské titulky si môžete importovať iba pri sledovaní v prehliadači. Ak používate aplikácie v mobilných zariadeniach, televízor alebo hernú konzolu, máte smolu. Používateľský zážitok takisto trpí tým, že titulky si musíte ručne stiahnuť z nejakej internetovej databázy, prekonvertovať ich a manuálne vložiť do filmu alebo seriálu. Nie je to pohodlné, ale ide to.

Doplnok pridáva tri nové funkcie / ikony v pravom hornom rohu

Doplnok pridáva tri nové funkcie / ikony v pravom hornom rohu

Obsah z celého sveta na jedno kliknutie

VPN služby pravdepodobne pozná väčšina z vás. Pomocou nich môžete pristupovať k zahraničným službám, pretože vaše zariadenie sa bude tváriť, ako keby sa nachádzalo v danej krajine. Vďaka tomu si môžete meniť svoju virtuálnu polohu a pristupovať k „lokálnemu“ obsahu v Netflixe. Výhodou je, že VPN funguje prakticky na akomkoľvek zariadení. Nevýhodou je, že budete platiť ďalší mesačný poplatok a medzi štátmi sa musíte manuálne prepínať. Ak chcete VPN iba kvôli Netflixu, výbornou alternatívou je služba Smartflix.

Pomocou tejto aplikácie môžete pristupovať k obsahu, ktorý Netflix ponúka vo všetkých krajinách. Netreba nič nastavovať, o všetko sa stará aplikácia. Riešenie je pohodlné na používanie a ponuku služby výrazne rozširuje. Nevýhodou je, že aktuálne funguje iba na počítačoch so systémom Windows. V príprave je iOS aplikácia. Služba je zatiaľ dostupná zadarmo, neskôr bude spoplatnená jednorazovým poplatkom vo výške 8 dolárov.

smartflix_web

Pokročilé vyhľadávanie

Pokiaľ vám nevyhovuje jednoduché vyhľadávanie v Netflixe, resp. službu nemáte predplatenú, výbornou alternatívou je webová stránka Flixed. Tá ponúka prehľad obsahu zo všetkých regiónov (nových 130 krajín nebolo zatiaľ integrovaných do vyhľadávača), ale najmä integruje hodnotenia z portálu IMDB.com. K dispozícii je viacero filtrov, ktoré pomôžu pri vyhľadávaní. Musíte však zadať aspoň časť názvu, čo je škoda. Preferovali by sme, ak by Flixed vypísal všetky seriály alebo filmy, ktoré vyhovujú nami zadaným kritériám. Snáď túto funkciu autori pridajú v budúcnosti. Chválime, že si môžete pozrieť aktuálne najobľúbenejšie seriály a filmy. Flixed odporúčame aj v prípade, že chcete skontrolovať, čo Netflix ponúka. Slovenskú ponuku služby si však aktuálne ešte nepozriete.

flixed_vyhladavanie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit