Pozrite si nové Nexusy vo videu.

Dostupnosť nových smartfónov Nexus 6P a Nexus 5X pre náš trh zatiaľ nepoznáme. Avšak pokiaľ vás ich predstavenie zaujalo, môžete si pozrieť jedny z prvých unboxing videí. Tie sa objavili na portáli YouTube a novinky od Googlu prezentujú pekne zblízka.

Nexus 6P je telefón s 5,7-palcovým displejom a rozlíšením 1440p, ktorý pre Google vyrobil Huawei. Ide o prvý Nexus, ktorý má plne kovovú konštrukciu. Google aj Huawei sa zamerali na vylepšenie parametrov, pričom veľký dôraz kládli na funkciu fotoaparátu. Telefón má 12,3MP senzor od Sony a ide o najlepší fotoaparát, ktorý bol doteraz v Nexusoch použitý. Telefón obsahuje Android 6.0 a moderné technológie ako USB typu C a snímač odtlačkov prstov.

Nexus 5X je vylepšením staršieho modelu Nexus 5, ktorý vyrobila spoločnosť LG. Tá mala na starosti aj novú verziu. 5X má 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením a podobnú hardvérovú výbavu ako 6P, pričom nechýba USB port typu C a snímač odtlačkov prstov.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit