Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Keď sa pred pár rokmi začali v uliciach miest objavovať prvé služby na krátkodobé zapožičanie elektrokolobežiek, mnohí ani netušili, že sa z nich stane taký hit.

Hoci zavádzaniu tohto spôsobu dopravy v mestách sa nevyhli „pôrodné bolesti“, dnes sme v situácii, kedy týchto šikovných pomocníkov kupuje stále viac ľudí. Nie každá elektrokoloběžka je rovnaká a aby ste mali výber ešte jednoduchší, zamerali sme sa vlastnosti, ktoré oceníte v hustej mestskej premávke.

Nízka hmotnosť

Pri schádzaní z obrubníkov, alebo v situáciách, kedy potrebujete elektrokolobežku preniesť, určite oceníte jej nižšiu hmotnosť. V tomto smere je vhodné, ak má kolobežka hliníkovú konštrukciu a ak nepotrebujete práve extra dlhý dojazd, pokojne si zvoľte model s menšou a ľahšou batériou.

Jednoduché skladanie

Ruka v ruke s nízkou hmotnosťou by malo v prípade, že hľadáte mestské elektrické kolobežky, ísť aj jednoduché skladanie. Ľahko si ju tak zložíte do kufra auta, do výťahu či do prostriedkov verejnej dopravy.

Odpruženie

Mestské elektrické kolobežky síce primárne nie sú určené do terénu, no pri stave našich ciest odpruženie určite oceníte. Ovládanie kolobežky bude vďaka nemu ľahšie a zároveň bezpečnejšie.

Dostatočne veľké kolesá

V meste oceníte aj dostatočne veľké kolesá, odporúčame sa orientovať na kolesá s priemerom okolo 8 až 10 palcov. Nielenže ľahšie prekonáte nerovnosti na ceste, ale budete môcť ísť aj trošku rýchlejšie. Samozrejme iba tam, kde svojou rýchlosťou nikoho neohrozíte.

Výkon by vám nemal chýbať

Výkonnostná rezerva sa vám zíde aj v meste. Ak však patríte medzi začiatočníkov, mestské elektrické kolobežky s výkonom 350 či 500 W vám do mesta, kde nebudete prekonávať kopce, určite postačia. Nezabúdajte, že čím výkonnejšiu kolobežku budete mať, tým viac zručností si bude vyžadovať jej ovládanie pri vyšších rýchlostiach.

Nuž a na záver iba doplňme, aby ste sa neorientovali len podľa najnižšej ceny, ale aj dostupnosti a ceny náhradných dielov, ktoré skôr či neskôr budete určite potrebovať. Najmä, ak si svoju novú mestskú elektrokolobežku obľúbite.