Virtuálna pamäť môže pomôcť, v praxi ale nebude pre všetky zariadenia.

Touto myšlienkou sa zaoberá čoraz viac výrobcov, na rade je Xiaomi a to konkrétne so smartfónom Redmi Note 10 Pro 5G. Ako uviedol web Gizpie, telefón so základným úložiskom 64 GB by mohlo mať navyše 2 GB RAM. Technológia prideľovania RAM bude dostupná len na niektorých zariadeniach.

V prípade spomínaného smartfónu príde aktualizácia cez OTA a nové MIUI by malo sprístupniť voliteľné zapnutie navýšenia virtuálnej pamäti. Tento systém sa podobá na RAM disk alebo swapovací súbor na disku, ktorý používajú aj operačné systémy. Je závislé od rýchleho UFS úložiska.

Virtuálnu RAM podporujú napríklad tieto smartfóny – iQOO Z3 5G, Vivo X60 / Pro / Pro+, V21 5G, Realme 8 5G, Oppo A53s 5G / F19 / F19 Pro /F19 Pro+ / A74 5G. V zásade platí, že táto funkcia nebude určená na zlepšenie herného zážitku.

Zlepšenie by ste mali pocítiť pri používaní viacerých aplikácií, ktoré nebude systém uspávať a rýchlejšie ich zobudíte do predchádzajúceho stav. Predpokladáme ale, že situácia bude rovnaká ako pri počítačoch. Môžete lepiť a plátať akokoľvek, skutočná hardvérová RAM bude mať stále navrch.

Zdroj: Gizpie

Prečítajte si aj:

Automatické spustenie aplikácií na Xiaomi

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.