Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon dnes predstavuje nový objektív NIKKOR Z 35mm f/1.4. Vďaka vysokej svetelnosti f/1,4 a rýchlemu automatickému zaostrovaniu je tento 35 mm plnoformátový objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou vždy pripravený reagovať na každý okamih v klasickej perspektíve.

Je ideálny na pouličné fotografovanie, ako aj na cestovateľské reportáže alebo podujatia, a je ideálny aj na natáčanie videa. Vďaka ľahkej konštrukcii a kompaktným rozmerom fotografi aj tvorcovia videosekvencií zažijú skutočnú flexibilitu pri kreatívnej práci s prirodzeným svetlom.

Máloktorý objektív je taký univerzálny, ako svetelný 35 mm objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. NIKKOR Z 35mm f/1.4 je prvým objektívom radu Nikon Z s kreatívnou svetelnosťou f/1,4. Fotografi a tvorcovia videosekvencií môžu snímať s doširoka otvorenou clonou a odmenou im bude výrazný a jemný bokeh, ideálny na snímanie portrétov so zahrnutím prostredia v prirodzenom svetle, alebo na tvorbu kreatívnych záberov v protisvetle. Môžete snímať scény s nízkou hladinou svetla s ohromujúcou čistotou a ostrosťou, alebo môžete použiť kratšie časy uzávierky na zmrazenie akcie bez negatívneho dopadu na kvalitu obrazu.

Či už vás priťahujú vizuálne silné kompozície alebo hĺbka príbehu, objektív NIKKOR Z 35mm f/1.4 je pripravený vystihnúť rozhodujúci okamih. Jeho plynulé automatické zaostrovanie reaguje vždy rýchlo a najkratšia zaostriteľná vzdialenosť 0,27 m poskytuje používateľom dostatok priestoru na to, aby vyplnili celý záber ostrými detailmi, alebo zaznamenali videosekvencie aj v stiesnených priestoroch. Okrem ľahkej konštrukcie sa tento 35 mm objektív môže pochváliť utesnením voči nepriaznivým poveternostným vplyvom, čo prináša výhody pre každého, kto chce slobodne kráčať ďalej a objavovať, čo je za ďalším rohom, bez ohľadu na počasie.

Zurab Kiknadze, produktový manažér, Nikon Europe, hovorí: „Sme nadšení, že môžeme predstaviť náš nový 35 mm objektív so svetelnosťou f/1,4. Ide o nadčasovú ohniskovú vzdialenosť, ktorú fotografi milujú pre svoju všestrannosť a prirodzenú perspektívu. Tento prírastok do našej ponuky plnoformátových objektívov s pevnou ohniskovou vzdialenosťou radu Nikon Z je navrhnutý tak, aby inšpiroval kreativitu a pomáhal fotografom rozprávať svoje príbehy krásnymi a expresívnymi snímkami. Je to viac než len objektív – je to brána do objavovania umenia.“

Súhrn kľúčových vlastností: NIKKOR Z 35mm f/1.4 

Svetelný  35 mm plnoformátový objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou: 35 mm ohnisková vzdialenosť je obľúbená pre svoju prirodzenú perspektívu podobnú ľudskému oku, ideálna na objavovanie bohatstva života. Ideálny objektív na pouličnú fotografiu, cestovateľské reportáže, podujatia a videosekvencie.

Svetelnosť f/1,4 pre kreatívnu flexibilitu: vysoká svetelnosť objektívu prináša väčšiu slobodu pri snímaní v dostupnom svetle. Jednoducho snímajte ostré zábery v slabom svetle s nádherne hladkým bokehom.

Rýchle a presné automatické zaostrovanie: vďaka rýchlemu a presnému multi-focusing systému od spoločnosti Nikon je zaostrovanie plynulé a stabilné.

Klasická 35 mm perspektíva na snímanie videosekvencií: svetelnosť f/1,4 umožňujeprecíznu kontrolu nad hĺbkou ostrosti a bokehom. Zmena uhla záberu pri zaostrovaní je eliminovaná a tvorcovia môžu aktivovať lineárne zaostrovanie, ktoré umožňuje kontrolované a presné manuálne zaostrovanie.

Zaostrovanie na vzdialenosť 0,27 m: výrazy tváre, detaily  textúr, gestá – fotografi a tvorcovia videosekvencií majú dostatok priestoru na to, aby sa mohli priblížiť a vyplniť celý záber.

Vždy flexibilný: lovíte premenlivé svetlo? Ovládací krúžok bez aretovaných polôh umožňuje plynulé ovládanie clony, citlivosti ISO, korekcie expozície alebo ďalších parametrov.

Flexibilita bez hraníc: objektív váži iba 415 g (približne) a starostlivé utesnenie okolo všetkých pohyblivých častí tubusu objektívu mu poskytuje odolnosť bez starostí.1

POZNÁMKY:

1 Nie je zaručené, že objektív bude odolný voči prachu a kvapkajúcej vode vo všetkých situáciách a za každých podmienok.

Značky: