Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon s nadšením oznamuje, že výroba objektívov NIKKOR pre fotoaparáty Nikon dosiahla v apríli 2024 pôsobivý míľnik 120 miliónov kusov1. V súčasnosti ponúka objektívy NIKKOR F pre jednooké zrkadlovky a objektívy NIKKOR Z pre mirrorless fotoaparáty Nikon.

NIKKOR, ktorý v roku 2023 oslávil 90. výročie od uvedenia svojho prvého produktu na trh, naďalej čerpá inšpiráciu zo svojej histórie a technologického pokroku. Spoločnosť Nikon, vedená záväzkom prispievať k rozvoju kultúry zobrazovania, stavia na odkaze značky NIKKOR.

Značka NIKKOR

Od svojho založenia v roku 1932 registráciou ochrannej známky NIKKOR spoločnosťou Nikon (vtedy Nippon Kogaku K.K.) je značka NIKKOR priekopníkom v konštrukcii optických sústav. Od uvedenia leteckých fotografických objektívov Aero-Nikkor v roku 1933 je Nikon stále jedným z mála výrobcov na svete, ktorí vyrábajú objektívy počnúc výrobou vlastného optického skla.

Každý objektív NIKKOR, od počiatočného návrhu až po konečnú kontrolu, prechádza starostlivým procesom dodržiavania prísnych kvalitatívnych noriem spoločnosti Nikon. To je základným kameňom výroby objektívov NIKKOR.

V priebehu rokov NIKKOR dôsledne integroval do svojich objektívov špičkové technológie vrátane funkcií ako sú automatické ovládanie clony, automatické zaostrovanie, stabilizácia obrazu (VR), či špeciálne antireflexné vrstvy. Tieto technológie sú implementované v objektívoch NIKKOR Z špeciálne navrhnutých pre mirrorless fotoaparáty Nikon, ktoré sa môžu pochváliť novým bajonetom s najväčším priemerom v odvetví. Táto inovácia otvára nové možnosti pri navrhovaní objektívov, zvyšuje potenciál ich optického výkonu a široká škála objektívov NIKKOR Z uvedených na trh v posledných rokoch je toho dôkazom. Medzi najvýznamnejšie patrí aj vlajkový objektív NIKKOR Z 58 mm f/0.95 S Noct, ktorý vďaka clone f/0,95 stanovil rekord objektívu s najväčšou svetelnosťou v histórii spoločnosti Nikon2.

Zistite viac o rozsiahlom sortimente objektívov NIKKOR od spoločnosti Nikon tu: https://www.nikon.sk/sk_SK/products/lenses

Poznámky

1 Medzi full frame mirrorless fotoaparátmi k aprílu 2024. Na základe výskumu spoločnosti Nikon.

2 Medzi vymeniteľnými objektívmi pre fotoaparáty Nikon.

Značky: