Fotoaparát jednoducho prepojíte so smartfónom pomocou funkcie SnapBridge.

Nikon rozširuje svoj rad fotoaparátov s funkciou SnapBridge o model D5600. Chce ním osloviť najmä používateľov, ktorí chcú skúmať kreatívny svet fotografie.

Nikon D5600 má veľký obrazový snímač formátu DX s rozlíšením 24,2 megapixela. Rozsah citlivosti ISO 100 až 25 600 a rozšírená citlivosť ISO 6400 v režime Nočná krajina zabezpečia, že tmavé scény a scény s náročnými svetelnými podmienkami zvládnete s ľahkosťou.

SnapBridge pre prepojenie so smartfónom

Vďaka funkcii SnapBridge od spoločnosti Nikon je možné automaticky synchronizovať fotografie do inteligentného zariadenia už počas snímania a okamžite ich zdieľať. Funkcia SnapBridge vo fotoaparáte D5600 tiež umožňuje snímať na diaľku pomocou inteligentného zariadenia pripojeného k fotoaparátu prostredníctvom vstavaného pripojenia Wi-Fi.

Panel posúvania záberov je prevzatý z profesionálnych fotoaparátov Nikon D5 a D500 a umožňuje rýchle rolovanie snímok v režime prehrávania. Filmárom je k dispozícii nová funkcia Časozberná videosekvencia, ktorá umožňuje jednoducho premeniť scény s pomalým pohybom na dramatické vysokorýchlostné sekvencie.

Fotoaparát takisto ponúka výklopný a otočný dotykový LCD displej s uhlopriečkou 8,1 cm, 39-bodový systém automatického zaostrovania, nahrávanie videa vo Full HD pri 50p/60p a rozšíriteľný systém, ktorý je kompatibilný so širokým radom objektívov NIKKOR a bleskov Nikon.

Michael Jurák zo spoločnosti Nikon predstavuje vlastnosti nového fotoaparátu Nikon D5600 a prepojenie so smartfónmi pomocou funkcie SnapBridge

Michael Jurák zo spoločnosti Nikon predstavuje vlastnosti nového fotoaparátu Nikon D5600 a prepojenie so smartfónmi pomocou funkcie SnapBridge

Cena od 769 eur

Fotoaparát D5600 bude dostupný vo viacerých súpravách. Samotné telo stojí 769 eur.

Všestranná súprava s dvomi zoom objektívmi so stabilizáciou obrazu (VR) je ideálna na čokoľvek od fotografovania na cestách až po snímanie vzdialenej akcie. Súčasťou súpravy je fotoaparát D5600, širokouhlý objektív so zoomom AF-P DX NIKKOR 18 – 55 mm VR a teleobjektív so zoomom AF-P DX NIKKOR 70 – 300 mm VR. Cena súpravy je 1 179 eur.

nikond5600-8

Nové objektívy od Nikonu

Nikon takisto predstavil dva nové objektívy. Objektív AF-S NIKKOR 70 – 200 mm f/2,8E FL ED VR umožní fotografom, pracujúcim s rýchlo snímajúcimi digitálnymi jednookými zrkadlovkami Nikon, aby boli o krok napred.

Objektív ponúka zlepšené automatické zaostrovanie so sledovaním objektu a riadenie expozície v kombinácii s režimom stabilizácie obrazu SPORT umožňujú výnimočné sériové snímanie. Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť sa znížila na pôsobivú hodnotu 1,1 m a maximálny reprodukčný pomer sa zvýšil z 0,11-násobku na 0,21-násobok. Konfigurovateľné tlačidlá na tubuse robia ovládanie plynulejším. Cena je 2 989 eur.

Objektív PC NIKKOR 19 mm f/4E ED ideálny na fotografovanie architektonických objektov, umeleckých diel či krajiny a je vytvorený pre fotografov, ktorí majú dobrý cit pre priestor.

Jeho 19 mm obrazový uhol je ideálny pre veľké stavby a priestory a jedinečná optická konštrukcia zaručuje minimalizáciu skreslenia, ktoré je pri širokouhlých objektívoch bežné, dokonca aj na okrajoch obrazového poľa. Odporúčaná cena objektívu je 3 719 eur.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit