Okrem novej hry by mala potešiť i cena, ktorá sa príliš nezvýši.

Vydanie konzoly, ktorá nahradí terajší Nintendo Switch, sa blíži a zrejme sa jej dočkáme v budúcom roku. Predpokladá sa, že aj vzhľadom na úspešnosť (je treťou najpredávanejšou konzolou histórie) bude mať názov Switch 2 a podobne ako súčasný model umožní hranie na televízore aj samostatne na cestách.

Súčasne s konzolou by mohla byť predstavená aj úplne nová hra Super Mario, ktorá by bežala na Unreal 4 engine. Informovala o tom blogová stránka Zippospeaks.blogspot.com. Tej vyšlo už viacero podobných predpovedí, ale niekedy sa aj zásadne mýlila.

Treba však dodať, že Nintendo zatiaľ nijako nepotvrdilo ani nenaznačilo príchod novej konzoly. Vzhľadom na dlhý čas, ktorý uplynul od predstavenia pôvodného Switchu (rok 2017), je však prakticky jasné, že na nástupcovi pracuje a musí byť už vo vysokom štádiu vývoja.

Otázna je i cena novej konzoly. Niektoré zdroje, na ktoré sa odvoláva portál Tomsguide.com, tvrdia, že cenovka bude 399 dolárov, čo by bolo o 50 dolárov viac ako stála Nintendo Switch OLED v čase uvedenia na trh. Zároveň by bola o sto dolárov lacnejšia ako ostatné konzoly súčasnej generácie, ako napríklad PlayStation 5 a Xbox série X.

Povráva sa, že nová konzola nebude mať OLED displej, ale LCD, vďaka čomu by bolo možné udržať cenu nižšie. Zvýšiť sa má aj veľkosť vnútorného úložiska z dnes už úplne nepostačujúcich 32 či 64 GB na 512 GB.

Zdroje: Zippospeaks.blogspot.com, Tomsguide.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.