Súčasný Switch je treťou najpredávanejšou hernou konzolou histórie, na trhu je však už sedem rokov.

Herná konzola Nintendo Switch bola uvedená na trh už v roku 2017 a je preto zrejmé, že predstavenie jej nástupcu sa blíži. Niektoré zdroje tvrdili, že sa tak stane už tohto roku, ale podľa najnovšej fámy, ktorú zverejnil portál VideoGamesChronicle.com sa tak stane až v druhej polovici roka 2024.

Podľa neho zdroje oboznámené s plánmi spoločnosti Nintendo tvrdia, že spoločnosť už poslala vývojové sady novej konzoly hlavným partnerským štúdiám. Finálna verzia konzoly by vraj mohla byť pripravená na reálne dodávky na trh už začiatkom budúceho roka, ale Nintendo sa údajne chce uistiť, že bude mať pri uvedení dostatok zásob, aby sa vyhlo problémom s dodávkami, ktoré postretli PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

O novej konzole sa tohto zatiaľ, bohužiaľ, veľa nevie. Nie je známe ani jej meno, ale vzhľadom na popularitu súčasného Switchu, z ktorého sa predalo už zhruba 126 miliónov kusov a patrí mu tretie miesto v rebríčku najpredávanejších konzol celej histórie, je pravdepodobné, že bude pomenovaná Switch 2.

Ďalšie úniky tvrdia, že na tejto novej konzole bude možné hrať v „mobilnom“ režime, podobne ako súčasnom Switchi. Bude sa dať však pripojiť aj k televízoru (to je prakticky samozrejmosť, inak by nebola konkurencieschopná).

Switch 2 bude mať pravdepodobne LCD obrazovku namiesto OLED, aby sa trochu znížili výrobné náklady, keďže sa na nich podpíše väčšia interná pamäť. To je zo strany Nintenda vlastne nevyhnutný krok vzhľadom na rastúce nároky hier na úložný priestor. Naopak, výrobca sa vraj nechce vzdať možnosti používať v konzole aj fyzické nosiče hier.

Zdroj: VideoGamesChronicle.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.