Hra je tu s nami už od roku 2016.

Hra No Man’s Sky má za sebou už sedem rokov a hoci pri vydaní v roku 2016 dlho očakávaný titul mnohých fanúšikov sklamal, vývojári to s ním nevzdali, stále ho vylepšovali, až sa z neho napokon stala hra vysokej kvality.

Vývojárske štúdio Hello Games oslavuje najnovší míľnik prieskumného vesmírneho simulátora retrospektívnym videom a malou uputávkou na novú aktualizáciu hry, ktorá sa bude nazývať Echoes. Zatiaľ však nie je jasné, čo presne prinesie, podľa náznakov by však mohla rozšíriť hlavný príbeh hry.

Takýchto aktualizácií bolo doteraz dokopy 27 a postupne priniesli všetko, čo autori pred vydaním hry sľubovali, ale v prvej verzii to napokon chýbalo. Teda napríklad budovanie základne, farmárčenie, medziplatformový multiplayer, podporu virtuálnej reality či obrovské prispôsobiteľné vesmírne lode a novú faunu i flóru. Pribudli tiež verzie pre počítače Mac a konzolu Switch.

No Man’s Sky hráč preskúmava rozľahlý vesmír, objavuje nové planéty a zvláštne tvory na nich, obchoduje, bojuje či sa proste len snaží prežiť v nehostinnom prostredí. Tvorcovia využili metódu procedurálneho generovania prostredia, podobne, ako napríklad svetoznámy Minecraft. Výhodou takéhoto generovania je, že svet sa vytvára prakticky až na počítači/konzole hráča na základe matematických vzorcov a autori nemusia pracne vytvárať všetky lokácie hry.

Zdroj: Eurogamer.net

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.