Porovnali sme trojicu vlajkových lodí.

V nedávnom veľkom fototeste sme porovnali najlepšie smartfóny spoločností Apple a Samsung. Nočných fotiek však bolo v danom teste málo, preto sme využili akciu Biela noc 2017 v Bratislave a nafotili ju niektorými z najlepších smartfónov súčastnosti. K dispozícii sme mali novinky iPhone 8 a Sony Xperia XZ1 a stále atraktívny Samsung Galaxy S8+, ktorý má výborný fotoaparát. Porovnanie fotoaparátov medzi Galaxy S8+ a Galaxy Note8 nájdete v tomto fototeste.

Bielu noc 2017 sme fotili všetkými tromi smartfónmi v rovnakých podmienkach a pomocou automatického režimu. Uznávame, že v prípade nočných fotiek by sa možnože viac hodil manuálny režim a ideálne v kombinácii so statívom, avšak bežní používatelia obvykle fotia najjednoduchším spôsobom – namieriť a stlačiť spúšť. Neodfotili sme úplne všetky atrakcie, avšak veríme, že nižšie publikovaná galéria vám pomôže získať prehľad o tom, ako fotia jednotlivé vlajkové lode v noci. Nočné fotky totiž prinášajú väčšie rozdiely ako tie, ktoré vzniknú v dobrých svetelných podmienkach počas dňa.

Scéna 1:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo iPhone 8

Sony Xperia XZ1

Scéna 2:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo Sony Xperia XZ1

iPhone 8

Scéna 3:

Vľavo iPhone 8, vpravo Sony Xperia XZ1

Samsung Galaxy S8+

Scéna 4:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo iPhone 8

Sony Xperia XZ1

Scéna 5:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo Sony Xperia XZ1

iPhone 8

Fototest je rozdelený do dvoch častí:
1. strana: Úvod a scény 1 – 5
2. strana: Scény 6 – 11 a verdikt

1 2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit