Scéna 6:

Vľavo iPhone 8, vpravo Sony Xperia XZ1

Samsung Galaxy S8+

Scéna 7:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo iPhone 8

Sony Xperia XZ1

Scéna 8:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo Sony Xperia XZ1

iPhone 8

Scéna 9:

Vľavo iPhone 8, vpravo Sony Xperia XZ1

Samsung Galaxy S8+

Scéna 10:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo iPhone 8

Sony Xperia XZ1

Scéna 11:

Vľavo Samsung Galaxy S8+, vpravo Sony Xperia XZ1

iPhone 8

Verdikt:

Samsung Galaxy S8+ zachytáva aj na nočných fotografiách pomerne veľa detailov. Dobré je to vidieť napr. v scéne 5, ktorá má o niečo ostrejšie objekty ako konkurencia. Na druhej strane, fotografie niekedy pôsobia vyblednutým dojmom, čo sa dá v editore fotiek upraviť.

iPhone 8 zachytáva v niektorých scénach veľa detailov, v iných scénach je to trochu horšie. Celkové podanie fotiek však vyzerá dobre, najmä kvôli väčšiemu kontrastu a farebnosti. Páči sa nám čierna obloha, ktorá je v prípade fotiek od Samsungu vyblednutá. Mnohé fotky nepotrebujú ďalšie úpravy v editore a budete s nimi pravdepodobne spokojní.

Sony Xperia XZ1 má vďaka absencii optickej stabilizácie ťažšiu úlohu v niektorých nočných scénach. Spomedzi trojice testovaných telefónov zachytáva vo všeobecnosti najmenej detailov, čo si všimnete, ak by ste robili výrezy z fotiek. Je to vidieť najmä pri fotení objektov z diaľky – v takom prípade sú však rozdiely z praktického hľadiska často zanedbateľné. Za prvoradé subjektívne považujeme celkové podanie scény na fotografii. Príkladom sú fotky z mosta na UFO a bratislavský hrad, ktoré sú veľmi pekne zachytené, či scéna 2.

Za zapožičanie telefónov ďakujeme spoločnostiam Slovak Telekom, Samsung a Sony.

Fototest je rozdelený do dvoch častí:
1. strana: Úvod a scény 1 – 5
2. strana: Scény 6 – 11 a verdikt

Prečítajte si aj:

1 2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit