Nokia sa pripravuje na veľké odhalenie.

Spoločnosť túto správu zverejnila na Twitteri a očakáva sa, že budúci utorok uvedie vlajkový model – Nokiu 9. Pokiaľ sa tak naozaj stane, tak môžeme očakávať okrem Snapdragonu 845 aj plnú výbavu vlajkovej lode.

Niektoré špekulácie naznačujú nasadenia OLED displeja, čo by neznamenalo iba zvýšenie kvality a priblíženie sa k najvýkonnejším vlajkovým modelom, akými sú Samsung Galaxy S9 a iPhone X. Pokiaľ sa tak stane, tak aj cena sa môže približovať k spomínaným zariadeniam od Applu a Samsungu.

Nebolo by prekvapením ani použitie čítačky odtlačkov prstov v displeji. Niektorí výrobcovia ju samozrejme už do svojich smartfónov zakomponovali, pričom práve Nokia by bola prvým, ktorý by ju použil v zariadení s globálnym zavedením.

V dnešnej dobe je veľký dôraz kladený hlavne na vysokú kvalitu fotoaparátov. V zariadeniach s vysokou cenou to platí sto-násobne. Duálne kamery sú už akýmsi štandardom, takže ostáva počkať do utorka na odhalenie novinky, či náhodou Nokia neprinesie navýšenie tohto počtu. Dávnejšie úniky naznačovali, že by v prípade Nokie 9 malo ísť o najlepší fotomobil súčasnosti.

Nokia dodáva svoje zariadenia s čistým Androidom a vzhľadom na dátum predstavenia sa už očakáva najnovší Android 9 Pie. HMD Global sa na predstavenie modelu Nokia 9 pripravuje pomerne dlho a malo by skutočne ísť o vlajkový model s iba tými najvyššími ambíciami.

Našťastie nemusíme dlho čakať. Nová Nokia 9 je už predo dvermi.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Nokia 9 bude pravdepodobne najlepší fotomobil súčasnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.