Doplnené 26. 7. 2017: Vlajková loď bude predstavená 16. augusta.

Spoločnosť HMD Global začala posielať pozvánky na oficiálne predstavenie novej vlajkovej lode. Nokia 8 bude predstavená 16. augusta v Londýne o 20:30 nášho času. Očakávame od nej 5,3-palcový displej s rozlíšením 2560 × 1440, procesor Snapdragon 835, 4 a 6 GB RAM, 64 GB úložisko a 13 Mpx duálny fotoaparát s optikou Carl Zeiss.

Doplnené 23. 7. 2017: Nokia 8 sa na krátku dobu objavila na oficiálnej čínskej webovej stránke výrobcu.

Zadná strana telefónu síce nebola na webe odhalená, avšak predná korešponduje s fotkami, ktoré už kolujú internetom a sú súčasťou aj tohto článku.

Screenshoty z čínskeho oficiálneho webu, na ktorom sa Nokia 8 objavila na krátku chvíľu 

Pôvodný článok 18. 7. 2017: Vlajková loď sa nazýva Nokia 8, bude mať duálny fotoaparát

Smartfóny Nokia s operačným systémom Android sú už v predaji. Aktuálne portfólio obsahuje zariadenia, ktoré spadajú do kategórie cenovo dostupných smartfónov a strednej triedy. Fínsky výrobca HMD Global, ktorý telefóny značky Nokia aktuálne vyrába, však pripravuje aj vlajkovú loď. Špekuluje sa o nej už dlhšie, pričom sa spomínal názov Nokia 9.

Známy leaker Evan Blass aktuálne odtajnil vizuál novinky s názvom Nokia 8. Podľa všetkého ide o očakávanú vlajkovú loď a okrem procesora Snapdragon 835 ponúkne aj duálny fotoaparát s optikou spoločnosti Zeiss. Novinka by mala byť dostupná v predaji už od 31. júla, takže oficiálne oznámenie je doslova na spadnutie. Telefón bude predstavený 16. augusta v Londýne. Očakávaná cena sa pohybuje na úrovni 599 eur.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Recenzia Nokia 3: Dobrý základ!

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit