S počtom 4,4 milióna predaných zariadení sa zaradila spoločnosť Nokia na 11. miesto medzi poprednými producentmi smartfónov s 1% podielom na trhu.

Znamená to tiež, že Nokia v tomto štvrťroku predala oveľa viac zariadení ako iné zaužívané značky. Nižšie je zoznam výrobcov, ktorí aktuálne predávajú menej zariadení ako Nokia HMD Global:

HTC
Sony
Google
Alcatel
Lenovo
OnePlus
Gionee
Meizu
Coolpad
ASUS

Spoločnosť HMD Global už v minulom štvrťroku zaznamenala úspechy so značkou Nokia. Napríklad medzi smartfónmi to bola značka č.1 vo Vietname a na mnohých iných trhoch na Blízkom východe. Bola tiež treťou značkou v predaji smartfónov vo Veľkej Británii a medzi najlepšou 5 v Rusku.

Nokia sa má v blízkej budúcnosti zaradiť medzi najväčších producentov smartfónov. Chce zabojovať o najvyššie pozície.

HMD Global uviedlo, že sa v priebehu jedného roka posilní značku Nokia, ale ešte viac je potrebné to urobiť najmä v segmente smartfónov.  Spoločnosť Neil Shah naznačuje, že v roku 2018 sa bude zameriavať na miesta ako Ázia, Európa a MEA. Odporúča tiež, aby v roku 2018 a v roku 2019 prišli k stratégii zameranej na Latinskú Ameriku, aby mohli konkurovať spoločnostiam Motorola a Samsung.

zdroj: gizmochina

Prečítajte si aj:

Nokia 2: Najlacnejšia inteligentná Nokia je v predaji, poznáme detaily

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.