Telefóny sa majú vyznačovať nielen 90 Hz displejom ale aj 3-dňovou výdržou na jedno nabitie.

Výrobca ďalej uvádza, že o dlhú výdrž sa bude starať super úsporný režim (dá sa zapnúť manuálne aj automaticky). Ten sme videli v minulosti aj pri iných značkách a každý výrobca ho interpretuje po svojom.

Výrobca ďalej sľubuje dva roky hlavných aktualizácií a tri roky pravidelných bezpečnostných záplat. Zároveň dodáva, že ide o dvojnásobný počet aktualizácií než má konkurencia v porovnateľnej cenovej triede. V tomto smere nie je Nokia nováčik a to, že sa o svoje smartfóny stará, sme si preverili už viackrát. Novinkou je funkcia rozpoznania tváre aj s nasadeným rúškom a respirátorom. Oba uvedené smartfóny sú pripravené na aktualizáciu na Android 12.

Smartfóny Nokia G21 a Nokia G11 majú batériu s kapacitou 5050 mAh s podporou 18 W nabíjania a majú displej s uhlopriečkou 6,82 palcov a HD+ rozlíšením. V tomto cenovom segmente je to rýchlejšie nabíjanie a považujeme to za výhodu. Rovnako ako aj iné modely tejto značky, majú telo spracované z polykarbonátu.

V jednoduchosti je to umelá hmota, no s výrazne vyššou odolnosťou. Podobný materiál využíval vo svojich smartfónov aj Apple. Nokia G21 je vybavená snímačom s 50 Mpx rozlíšením, 2 Mpx makro fotoaparátom a 2 Mpx snímačom hĺbky. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx.

Ceny a dostupnosť na Slovensku firma zatiaľ nespresnila. Predpokladáme cenu okolo hranice 200 eur.

Zdroj: Nokia
Nokia G11

Technické parametre

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.