Tešiť sa môžeme na herné smartfóny Nokia G-Series.

Objavilo sa aj viacero správ o tom, že výrobca upustí od svojho tradičného označovania modelových radov, ktorého súčasťou bola desatinná bodka. Tá oddeľovala sériu a generáciu modelu. Objavili sa aj správy, že Nokia čoskoro uvedie na trh prvý model novej série G – Nokia G10. Model s označením TA-1334 bude prvým zo série zariadení, ktoré by mali byť v krátkej budúcnosti predstavené.

Objavili sa viaceré správy, že spoločnosť HMD Global môže označením G10 skutočne odštartovať „hernú sériu Nokia G“. Svojimi parametrami sa bude tento model parametrovo radiť k zariadeniam, akým je napríklad Nokia 5.4

Novinka príde s osemjadrovým procesorom, 6,4-palcovým displejom a zostavou štyroch fotoaparátov, pričom hlavný bude mať rozlíšenie 48 Mpx. Modely Nokia TA-1334, TA-1351, TA-1338 a TA-1346 už získali certifikáciu TÜV. TA-1334 má dokonca podporu rýchleho nabíjania podobnú Nokii 5.4. Vyššie uvedené zariadenia by sa na trh mohli dostať v priebehu niekoľkých mesiacov.

Nokia

Zdroj: GizChina

Nokia a James Bond

Nie je tajomstvom, že smartfóny Nokia sa mali predstaviť vo filme James Bond: No Time to Die, ktorý mal vyjsť v apríli 2019. Pandémia a personálne komplikácie počas natáčania prispeli k tomu, že uvedenie filmu bolo odložené na apríl 2021. Najnovšie sa však uvedenie filmu opäť odkladá až do októbra 2021. Tentokrát je dôvod úplne odlišný. Faktom je, že vo filme sa objavujú aj viaceré produkty Nokia, ktoré sú zastarané.

Insider z filmového priemyslu uvádza, že niektoré scény z filmu budú musieť byť v tomto ohľade výrazne prerobené. Film mal pôvodne obsahovať smartfón Nokia 8.3 5G, ktorý bol na trh uvedený na jeseň 2020, takže James Bond by jeho používaním nebol príliš aktuálny.

Zdroj dodáva, že promo produkty zobrazené vo filme musia byť starostlivo retušované alebo opätovne natočené. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Nokia predstavuje rodinné striebro, dostala sa do bondovky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.