Firma HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť svojho odolného telefónu Nokia XR20 na slovenskom trhu.

Prináša odolné telo a zároveň si zachováva dizajn blízky bežným smartfónom. Výrobca pridal  certifikáciu MIL-810STD a IP68, konektivitu 5G, programovateľné tlačidlo a duálne LED diódy. Zachováva nový štandard aktualizácií, ktorý znamená tri roky v rámci hlavného systému Android a štyri roky bezpečnostných aktualizácií.

Nadštandardná je aj trojročná záruka na opravu, ktorá je rovnaká ako pri ostatných modeloch radu Nokia X. Okrem toho sa budúci majitelia nového zariadenia môžu tešiť na systém Android 11 so systémom Android One a skorú aktualizáciu na systém Android 12 hneď po vybalení.

Nokia XR20 poteší používateľov, ktorí hľadajú multimediálny a fotografický telefón. Na zadnej strane ponúkne 48 Mpx hlavný fotoaparát s clonou f/1,79 a 13 Mpx širokouhlý fotoaparát. Hlavný fotoaparát podporuje nočný režim a funkcia OZO audio sa stará o kvalitu zvuku pri videách. Pri prehrávaní nahraných videí alebo hraní moderných hier sú k dispozícii stereofónne reproduktory. Batéria s kapacitou 4630 mAh udrží telefón nabitý až dva dni a dá sa dobíjať bezdrôtovo.

Nokia XR20, ktorá v týchto dňoch mieri na slovenský trh, je ďalším zástupcom nového modelového radu, ktorý prináša prehľadnejšie pomenovanie jednotlivých modelov:

  • Rad Nokia X: Nokia XR20, Nokia X20 a Nokia X10 – špičková kvalita spracovania, pokročilé funkcie, kvalitné fotoaparáty a trojročná záruka
  • Rad G: Nokia G20 a Nokia G10 – inovatívne funkcie v krásnom a odolnom dizajne s doteraz najdlhšou výdržou batérie
  • Séria C: Nokia C30, C20 a Nokia C10 – základné modely do sveta smartfónov, ktoré sú určené na dlhodobé používanie

Cena a dostupnosť

Nokia XR20 bude v najbližších dňoch dostupná u vybraných predajcov vo farebnom variante Granite so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom za cenu 569 eur.

Zdroj: Nokia

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.