Je uvedená pri príležitosti spustenia výroby v EÚ.

Väčšina moderných smartfónov sa vyrába v Číne, avšak snahy niektorých spoločností smerujú k otvoreniu výroby aj v iných regiónoch. Jednou z týchto spoločností je aj HMD Global, ktorá v Kórei a Číne už niekoľko rokov vyrába smartfóny Nokia

HMD Global už skôr avizovalo, že chce spustiť výrobu 5G smartfónov v Európe. Vyvolenou krajinou sú naši južní susedia. Portál GSMArena informuje, že prvým modelom, ktorý vzišiel z montážnej linky v Maďarsku je odolný telefón Nokia XR21, ktorý je vyrobený v prísne limitovanej edícii iba 50 zariadení, z ktorých iba 30 ide do voľného predaja. Tak, ako to pri limitovaných edíciách býva, tak každý telefón z takejto edície má vygravírované svoje vlastné číslo. Nokia XR21 Limited edition je okrem toho dostupná iba vo farbe Frosted Platinum.

Nokia XR21 v prísne limitovanej edíciiZdroj: GSMArena
Nokia XR21 v prísne limitovanej edícii

Štandardná Nokia XR21 bola predstavená už v máji tohto roka. Prináša odolný dizajn s vojenskou certifikáciou MIL-STD-810H a certifikáciou IP69K, čo je najvyššia IP ochrana proti vode a prachu. Nokia XR21 zvláda teploty od -20 °C do + 55 °C, ako aj pád z výšky 1,5 metra.

Telefón je vybavený 6,49-palcovým FullHD+ displejom s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, ktorý je možné ovládať aj mokrými rukami. Ochranu displeja zabezpečuje sklo Gorilla Glass Victus. Batéria telefónu má kapacitu 4800 mAh, pri ktorej výrobca garantuje, že batéria Nokie XR21 si aj po 800 nabíjacích cykloch zachová minimálne 80 % svojej kapacity. Odolná Nokia je vybavená čipsetom Snapdragon 695 a obsahuje aj 64 Mpx hlavný a 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. 

Hoci Nokia Nokia XR21 Limited edition je vyrobená v skutočne malom množstve, tak jej cena vôbec nie je astronomická. Je totiž stanovená na 699 eur, pričom do predaja pôjde v Nemecku, Francúzsku, Rakúsku, Holandsku, Belgicku, Španielsku, Taliansku, Fínsku a Spojenom kráľovstve. 

HMD Global čoskoro spustí predaj aj štandardnej verzie Nokia XR 21 v čiernej farbe za 649 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.