HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámil zahájenie predaja svojho nového cenovo dostupného telefónu Nokia G21.

Novinka je zmeraná na dlhú výdrž batérie na jedno nabitie. Pokračuje teda v trende, ktorým chce Nokia zaujať. Aj napriek vyššej kapacite batérie má štíhly dizajn a telo je vyrobené z odolného polykarbonátu tak, ako iné smartfóny tejto značky. Ide o špeciálny typ „plastu“, ktorý by mal byť odolnejší a v minulosti ho použil aj Apple.

Novinka disponuje veľkým displejom s uhlopriečkou 6,82 palcov s 90 Hz obnovovacou frekvenciou a kapacitou batérie s veľkosťou 5050 mAh. Výrobca hovorí, že toto by malo vystačiť na trojdňové, pravdepodobne šetrnejšie používanie.

Nokia G21

Nokia G21 je vybavená novým snímačom s 50 Mpx rozlíšením, umelou inteligenciou, 2 Mpx fotoaparátom pre makro a 2 Mpx senzorom pre hĺbku ostrosti. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx. Zaujímavosťou je rozpoznávanie tváre s nasadeným rúškom.

Nokia bude poskytovať hlavné systémové aktualizácie počas dvoch rokov a pravidelné bezpečnostné aktualizácie v období troch rokov. To je dvojnásobok počet bezpečnostných aktualizácií v porovnaní s konkurenciou v rovnakej cenovej kategórii.

Cena a dostupnosť

Telefón Nokia G21 bude v predaji vo variante Nordic Blue so 4 GB RAM a s 64 GB úložiskom za cenu 179 EUR.

Zdroj: Nokia

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.