Zatiaľ nie je isté, či pod značkou CMF alebo Nothing.

Za značkou Nothing stojí spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus, Carl Pei, ktorý ju uviedol začiatkom roka 2021. Pravdepodobne najvýraznejším produktom z jej portfólia je smartfón Nothing Phone (2), ktorý dopĺňa niekoľko modelov slúchadiel do uší. To však nie je všetko. V auguste tohto roka bol odhalený nový zámer spoločnosti predstaviť cenovo dostupnú podznačku CMF by Nothing. Carl Pei jednoducho vidí potenciál aj v cenovo dostupných zariadeniach, ktorých ponuka sa čoskoro rozšíri o ďalšie dva nové produkty.

Portál PhoneArena informuje, že spoločnosť Nothing čoskoro predstaví slúchadlá Neckband Pro, ktoré už boli spozorované v certifikačnej databáze. Zdroj dodáva, že v blízkej budúcnosti bude predstavená aj nová powerbanka. Z pohľadu používateľa sú práve slúchadlá s tylovým mostom praktické predovšetkým v situáciách, keď potrebujete mať voľné ruky, ale nechcete slúchadlá do uší stratiť z dôvodu ich častého nasadzovania. Pokiaľ takéto slúchadlá máte stále na krku, tak ich jednoducho len tak ľahko nestratíte.

AKG N200NC Wireless
Aj slúchadlá AKG N200NC Wireless sú vybavené pružným tylovým mostom

Aktuálne však o slúchadlách Nothing Neckband Pro neexistuje príliš veľa informácií. V podstate je známy iba potenciálny názov “Neckband Pro“ a sériové číslo B164. Nie je však vylúčené, že tieto slúchadlá budú uvedené pod značkou CMF. CMF by Nothing je podznačka, ktorá bola uvedená na trh začiatkom augusta 2023. Vo svojom portfóliu má cenovo dostupné produkty, ktoré sú síce zamerané na dostupnú cenu, avšak stále kladú veľký dôraz aj na výrazný dizajn, ktorý je charakteristický aj pre produkty materskej spoločnosti Nothing. Spoločnosť CMF pár týždňov po predstavení uviedla dizajnové produkty, ktoré je možné zakúpiť už aj na Slovensku. Pokiaľ však ide o vyššie spomínanú powerbanku, tak nie je známe, či bude na trh uvedená pod značkou CMF alebo Nothing. Skôr sa však prikláňame k prvej možnosti.

O niečo zaujímavejším produktom, ktorý očakávame, je smartfón Nothing Phone (2a). Render z konca roka 2023 prezrádza, že bude obsahovať dva 50 Mpx fotoaparáty usporiadané horizontálne, pričom hlavný by mal využívať senzor Samsung S5KNG9 a ultraširokouhlý senzor Samsung S5KJN1. Selfie fotoaparát bude vybavený 32 Mpx senzorom IMX615 od Sony. V telefóne by sa mal nachádzať aj nasledovný hardvér – MediaTek Dimensity 7200 a 6,7-palcový FHD+ AMOLED displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz.

Nothing Phone (2)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2)

Dobrou správou pre fanúšikov spoločnosti Nothing je, že model Phone (2a) sa dostane na ešte viac trhov ako aktuálny Phone (2). K dispozícii by mali byť celkovo až štyri varianty – pre Indiu, Európu, Japonsko a globálne trhy. Nothing Phone (2a) bude k dispozícii v čiernej a bielej farbe. Dôležitou informáciou je, že aj Nothing Phone (2a) by mal spadať do kategórie cenovo dostupných zariadení. Očakáva sa, že cena tohto telefónu by sa mala pohybovať na polovici predajnej ceny TOP modelu značky Nothing Phone (2), čo by znamenalo cenu na úrovni 400 eur. Niektoré zdroje naznačujú, že k dispozícii budú dva varianty – 8/128 GB alebo 12/256 GB.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.