Zariadenia spoločnosti Nothing sú známe svojim priehľadným dizajnom.

Tento rok bol na trh uvedený model Nothing Phone (2), avšak je známe, že čoskoro bude uvedený ďalší model tejto “série” s označením Nothing Phone (2a), ktorý sa dokonca iba nedávno ukázal na verejnosti. Spolu s fotografiou sa však objavili aj technické parametre, ktoré taktiež prezrádzajú pomerne veľa kľúčových informácií. Očakáva sa, že tento telefón strednej triedy bude predstavený počas kongresu MWC 2024, ktorý sa bude konať v Barcelone v termíne od 26. – 29. februára.  

Viaceré technické parametre boli síce odhalené, avšak ďalší zdroj ich potvrdzuje. Vo výbave Nothing Phone (2a) by sa mal teda nachádzať 6,7-palcový AMOLED displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz a rozlíšením 1084 × 2412 pixelov. Displeje budú dodávať spoločnosti BOE a Visionox. Nemenej dôležitým prvkom výbavy bude aj čipset Dimensity 7200.

Je pomerne zaujímavé, ale nie nečakané, že spoločnosť Nothing sa rozhodla pri modeli Phone (2a) zmeniť usporiadanie zostavy fotoaparátov, aby tento telefón bol ľahko odlíšiteľný. Render prezrádza, že dva 50 Mpx fotoaparáty budú usporiadané horizontálne, pričom hlavný bude využívať senzor Samsung S5KNG9 a ultraširokouhlý bude využívať senzor Samsung S5KJN1. Selfie fotoaparát bude vybavený 32 Mpx senzorom IMX615 od Sony.

Dobrou správou pre fanúšikov spoločnosti Nothing je, že model Phone (2a) sa dostane na ešte viac trhov ako aktuálny Phone (2). Zdroj dopĺňa, že k dispozícii budú celkovo štyri varianty – pre Indiu, Európu, Japonsko a globálne trhy. Nothing Phone (2a) bude k dispozícii v čiernej a bielej farbe. Pokiaľ si chcete pozrieť originálne tapety tejto pripravovanej novinky, kliknite na tento odkaz.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.