Nová generácia dizajnových slúchadiel je doslova predo dvermi.

Mladú spoločnosť Nothing vedie Carl Pei, ktorý stál aj pri zrode spoločnosti OnePlus. Tú však pred časom opustil, aby sa mohol venovať svojej nej značke. Po vydaní prvej generácie zariadení (smartfón, slúchadlá) sa táto spoločnosť teraz sústredí na uvedenie ich pokračovania. Pokým najväčším tohtoročným ťahákom bude smartfón Nothing phone (2), tak nemenej zaujímavou bude aj druhá generácia slúchadiel Nothing ear.

Už slúchadlá Nothing ear (1) sa stali pomerne úspešnými vďaka svojmu číremu dizajnu, dobrej cene a samozrejme aj kvalite zvuku. Uniknuté rendery druhej generácie slúchadiel Nothing ear naznačujú, že spoločnosť sa bude aj naďalej držať svojho dizajnového rukopisu, avšak je zrejmé, že pripravuje aj niekoľko malých zmien.

Nothing ear (2)Zdroj: TheTechOutlook
Nothing ear (2)

Viac o dizajne a parametroch prezrádzajú informácie z portálu AndroidPolice, ktoré podrobne opisujú niektoré špecifikácie slúchadiel ear (2) len týždeň pred ich oficiálnym predstavením. Nothing ear (2) sú podľa dostupných správ vybavené 11,6 mm meničmi. Mali by poskytnúť 6 hodín prehrávania, avšak s nabíjacím puzdrom sa doba prehrávania predĺži až na 36 hodín. V tomto smere tak ide iba o malú úpravu výdrže, ktorú dosahuje už aktuálny model ear (1).

Pokiaľ však zvážime, že novinka bude mať rovnaké meniče ako ear (1), tak je pomerne málo pravdepodobné, že kvalita zvuku sa nejako výrazne zlepší. Očakáva sa odolnosť voči prachu a vode na úrovni IP54. Únik obsahuje aj marketingové rendery slúchadiel ear (2), ktoré iba potvrdzujú už známy dizajn. Jedinou výraznou zmenou je premiestnenie mikrofónu do hornej časti nožičky. Menej výraznou zmenou je aj označenie ear 2.

Nothing ear (2)Zdroj: TheTechOutlook
Nothing ear (2)

Hmotnosť jedného slúchadla je 4,5 g, čo je o 0,2 g menej ako pri modeli ear (1). Do novinky by sa mali dostať funkcie ako pokročilý ekvalizér, vyhľadávanie slúchadiel, režim priehľadnosti a duálne pripojenie. ANC by malo byť prispôsobiteľné na základe preferencií používateľa.

Dokonca aj cena by mala byť v prípade Nothing ear (2) veľmi priaznivá. Očakáva sa na hranici 129 eur.

Nothing ear (2)Zdroj: TheTechOutlook
Nothing ear (2)

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.