Novinka dostala do výbavy podporu pre 24 bitový Hi-Res zvuk.

Spoločnosť Nothing sa do povedomia dostala už aj na Slovensku. Pokým prvým produktom spoločnosti sa stali slúchadlá Nothing ear (1), tak oveľa výraznejším je smartfón s netradičným dizajnom Nothing phone (1). Už skôr sme však informovali, že spoločnosť sa pripravuje na uvedenie druhej generácie slúchadiel. To už však neplatí, keďže tieto slúchadlá boli práve predstavené. 

Nothing ear (2) prichádzajú s podporou Hi-Res Audio, čiže zvuku vo vysokom rozlíšení. Na druhej strane sa však vyznačujú aj ultraľahkou konštrukciou a podporou ešte kvalitnejšieho prispôsobiteľného ANC (40 dB). Za kvalitným zvukom je potrebné hľadať aj 11,6 mm meniče a možnosť vytvárať používateľské zvukové profily. Slúchadlá majú dokonca aj skvelú výdrž. Na jedno nabitie je možné dosiahnuť až 36 hodín prehrávania (slúchadlá + nabíjacie puzdro).

Nothing ear (2)Zdroj: Nothing
Nothing ear (2)

Novinka je dostupná v tradičnom priehľadnom dizajnom s prvkami bielej farby. Vzhľadom na ponúkanú výbavu je potrebné poznamenať, že medzigeneračne sa zvýšila aj cena. Tá je v prípade ear (2) až 149 eur.

Nothing pri novinke ear (2) informuje, že slúchadlá majú novú dvojkomorovú konštrukciu a dynamické meniče, ktoré zaručujú, že poslucháč bude počuť každý detail, nech sa nachádza kdekoľvek. Certifikát Hi-Res Audio pri ear (2) informuje, že slúchadlá umožnia prenos zvuku až 1 Mb/s. Frekvencia v ich prípade je až do 24bit/192 kHz. Nechýba podpora LHDC 5.0 na streamovanie obsahu vo vysokom rozlíšení cez Bluetooth. 

Nothing ear (2)Zdroj: Nothing
Nothing ear (2)

Veľa poslucháčov určite ocení aj možnosť duálneho pripojenia k dvom zariadeniam súčasne. S osobným zvukovým profilom, ktorý upravuje ekvalizér v reálnom čase, je obsah optimalizovaný na základe preferencií poslucháča. Pre kvalitné hovory je pripravená technológia Clear Voice.

Slúchadlá sú vybavené aj rýchlym nabíjaním, ktoré už po 10 minútach zabezpečí až 8 hodín prehrávania. Bezproblémové používanie slúchadiel pri hraní hier zaistí režim s nízkou latenciou. Nechýba však ani bezdrôtové nabíjanie, odolnosť voči vode a potu, dotykové ovládanie alebo režim nasadenia. 

Nastavenie slúchadiel je možné vykonať v pridruženej mobilnej aplikácii Nothing X.

Zdroj: Nothing

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.