Nothing predstavil dva nové modely bezdrôtových slúchadiel a to Nothing Ear a Nothing Ear(a). Firma tiež oznámila, že vylepší používateľský zážitok pre audio produkty Nothing aj smartfóny Nothing vďaka integrácii s ChatGPT.

Najnovší pár bezdrôtových slúchadiel Nothing poskytuje hlavne vysokú kvalitu zvuku. Firma upustila od číselného označovania svojich audio produktov. Nothing Ear sú určené pre skutočných audiofilov, zatiaľ čo Ear(a) sú pre tých, ktorí hľadajú každodenného hudobného spoločníka.

Nothing Ear

Slúchadlá Ear sú evolúciou slúchadiel Ear (2), zachovávajú ikonický dizajn priehľadných slúchadiel Nothing a prinášajú zatiaľ najlepší zvukový zážitok v histórii tejto firmy vrátane bohatšieho zvuku.

Nothing Ear
Nothing Ear

Nothing Ear ponúkajú 11 mm dynamický meničový systém vyrobený z prémiových materiálov vybraných tak, aby poskytovali čo najautentickejší a najčistejší zvuk. Súčasťou je aj keramická membrána pre celkovú bohatosť zvuku a jasnejšie výšky. V porovnaní s pôvodným modelom Ear (2) je tu vylepšená dvojkomorová konštrukcia o dva dodatočné prieduchy na zlepšenie prúdenia vzduchu. Výsledkom je čistejší zvuk.

Slúchadlá Ear podporujú kodeky LHDC 5.0 a LDAC na streamovanie vo vysokom rozlíšení prostredníctvom rozhrania Bluetooth, čo prináša výnimočne čistý zvuk. Slúchadlá dokážu dosiahnuť prenosovú rýchlosť až 1 Mb/s 24 bitov/192 kHz s kodekom LHDC 5.0 (Low Latency High-Definition Audi Codec) a 990 kb/s a frekvenciu až 24 bitov/96 kHz s kodekom LDAC.

Nothing Ear
Nothing Ear

Pokročilý nástroj Nothing Equalizer potom umožňuje ďalšie možnosti prispôsobenia prostredníctvom jednoduchého grafického rozhrania v aplikácii Nothing X. Zážitok z počúvania sa dá vylepšiť pomocou ovládacích prvkov Q Factor a frekvencie, ako aj vytvoriť samostatné profily pre rôzne žánre. Po vytvorení osobného zvukového profilu v aplikácii Nothing X sa zaznamenané údaje používajú na úpravu úrovní ekvalizéra v reálnom čase na základe výsledkov testov.

Nothing Ear
Nothing Ear

Potlačenie okolitého zvuku

Zariadenie Ear je vybavené algoritmom Smart ANC, ktoré kontroluje únik zvuku medzi náušníkmi a zvukovodom a potom podľa toho zvyšuje potlačenie hluku. Slúchadlá Ear zohľadňujú aj rušenie okolitým hlukom pomocou funkcie Adaptive ANC, ktorá automaticky použije jednu z 3 úrovní potlačenia hluku – vysokú, strednú a nízku. Pri 45 dB ponúka Ear takmer dvojnásobné potlačenie hluku v porovnaní s Ear (2). Okrem toho vďaka šírke pásma až 5000 Hz dokáže Ear efektívne rozpoznať a potlačiť aj zložitejšie zvuky okolia.

Výkon a odolnosť

Menič slúchadiel Ear umožňuje výrazne dlhšiu výdrž batérie ako v prípade Ear (2). Konkrétne je to o 25 % viac. Slúchadlá vydržia až 40,5 hodiny s použitím puzdra alebo 8,5 hodiny nepretržitého počúvania po úplnom nabití. Na jednoduché dobíjanie slúchadlá Ear podporujú bezdrôtové nabíjanie s výkonom 2,5 W. Desať minút rýchleho nabíjania poskytuje 10 hodín počúvania s puzdrom.

Slúchadlá sú vybavené zatiaľ najpokročilejšou technológiou Clear Voice a novým dizajnom mikrofónu na hovory. Vďaka tomu sú hovory zo slúchadiel Ear pohodlnejšie a jasnejšie ako pri predchádzajúcich modeloch. Na nožičky slúchadiel firma pridal nový prídavný vetrací otvor, ktorý umožňuje voľnejšiu cestu vetra a zaisťuje 60 % zníženie rušenia pri veternom počasí.

Plynulo tiež môžete prepínať medzi dvoma zariadeniami v reálnom čase vďaka funkcii Dual Connection. Vďaka technológii Low Lag potom slúchadlá Ear dokážu znížiť oneskorenie zvuku medzi zariadením a slúchadlami a snímače dotyku sa používajú na preskakovanie skladieb, zmenu režimov potlačenia okolitého hluku alebo úpravu hlasitosti.

Nothing Ear (a)

Slúchadlá Nothing Ear (a) prichádzajú so zaujímavým dizajnom a výkonnou technológiou potlačenia okolitého hluku. Navrhnuté boli v Londýne a majú rozpoznateľný priehľadný dizajn značky Nothing. Vďaka sviežemu dizajnu a aj novej žltej farbe si ich hneď všimnete.

Nothing Ear (a)
Nothing Ear (a)

Žltá verzia slúchadiel Ear(a) je prvým produktom spoločnosti Nothing, ktorý je v inej ako čiernej alebo bielej farbe. Žltá dopĺňa hravosť dizajnu slúchadiel Ear(a).

Nothing Ear (a)
Nothing Ear (a)

Potlačenie okolitého hluku

Rovnako ako slúchadlá Ear sú aj slúchadlá Ear(a) vybavené novým algoritmom Smart ANC, ktorý kontroluje tesniace prvky vo vnútri zvukovodu na únik zvuku a generuje lepšie potlačenie okolitého hluku. Podobne funkcia Adaptive ANC zisťuje rušivé vplyvy prostredia a automaticky aplikuje vysokú, strednú alebo nízku úroveň potlačenia okolitého hluku.

S úrovňou 45 dB ponúkajú slúchadlá Ear (a) takmer dvojnásobné potlačenie okolitého hluku v porovnaní s pôvodným slúchadlom Ear (2). Okrem toho so šírkou pásma až do 5 000 Hz dokážu slúchadlá Ear (a) účinne rozpoznať a potlačiť aj komplikovanejšie zvuky okolia.

Nothing Ear (a)
Nothing Ear (a)

Zvuk

Nový snímač Ear (a) poskytuje 2,5-krát vyšší prechodový výkon, pričom využíva výhody dvojkomorovej konštrukcie Nothing. Toto zvýšenie prináša ešte hlbšie a silnejšie basy.

Na zabezpečenie ochrany zvukových detailov majú slúchadlá Ear (a) certifikát Hi-Res Audio. Slúchadlá Ear (a) dokážu streamovať zvuk vo vysokom rozlíšení cez pripojenie Bluetooth rýchlosťou až 990 kb/s pri 24 bit/96 kHz a sú kompatibilné so široko podporovaným kodekom LDAC.

Nothing Ear (a)
Nothing Ear (a)

Výkon a výdrž

Vďaka 500 mAh nabíjaciemu puzdru a 46 mAh kapacite v každom slúchadle umožňuje batéria Ear(a) prehrávať hudbu až 42,5 hodiny. Na rýchle dobitie energie stačí nechať slúchadlá na 10 minút nabíjať a potom vydržia prehrávať hudbu až 10 hodín (bez puzdra a bez ANC).

Na jednoduché prepínanie medzi zariadeniami možno slúchadlá pripojiť aj k dvom zariadeniam súčasne a k dispozícii je aj technológia Low Lag Mode, ktorá znižuje oneskorenie zvuku medzi zariadením a slúchadlami. Na slúchadlách sú dotykové snímače na preskakovanie skladieb, prepínanie medzi režimami potlačenia okolitého hluku a úpravu hlasitosti.

Nothing Ear (a)
Nothing Ear (a)

Integrácia ChatGPT

Spoločnosť Nothing integrovala náhlavné súpravy a operačný systém Nothing OS s aplikáciou ChatGPT. Máte tak okamžitý prístup k informáciám priamo zo zariadení, ktoré používate najčastejšie, teda zo slúchadiel a zo smartfónov.

Vďaka tejto integrácii môžete s najnovšou verziou systému Nothing OS a aplikáciou ChatGPT nainštalovanou v telefónoch Nothing komunikovať s najpopulárnejším nástrojom umelej inteligencie priamo zo slúchadiel Nothing. Firma tiež zlepší používateľské prostredie svojich smartfónov zavedením vstupných bodov pre aplikáciu Chat GPT vrátane zdieľania snímok obrazovky a widgetov v štýle Nothing.

Bezdrôtové slúchadlá Nothing Ear a Nothing Ear(a) budú v predaji od pondelka 22. apríla.

Cena: Nothing Ear – 155 eur, Nothing Ear(a) – 104 eur

Zdroj: Nothing

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.