Oficiálne bude predstavený 5. marca.

Nothing využil aktuálne prebiehajúci veľtrh MWC 2024 na to, aby svetu prvýkrát naživo ukázal pripravovaný smartfón Nothing Phone (2a). Ten bude oficiálne predstavený už o pár dní – 5. marca.

Nothing svoj pripravovaný telefón na MWC doslova „rozbalil“. Roztiahol dve plochy, ktoré tvorili obrovskú krabicu, v ktorej sa skrýval Phone (2a). Bohužiaľ, telefón bol za sklom, čiže som si ho nemohol detailne pozrieť. Nothing tiež prezradil, že pokoril hranicu 2,5 milióna predaných produktov.

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2a)

Toto bol mimochodom jeden z hlavných trendov tohtoročného MWC. Za sklom boli aj ďalšie zaujímavosti výstavy MWC, či už ide o smart prsteň Samsung Galaxy Ring alebo elektromobil Xiaomi SU7 Max – vozidlo sa síce nenachádzalo za sklom celé, avšak do jeho interiéru sa nedalo dostať.

Dizajn telefónu Nothing Phone (2a) ma neprekvapil, nakoľko Nothing ho odhalil už pár hodín predtým. Každopádne, pokiaľ vás zaujímajú detaily o dizajne, pozrite si toto oficiálne video:

Čo ponúkne Phone (2a)

Dizajn telefónu poznáme, na ostatné informácie si musíme počkať do 5. marca. Špekulácie však hovoria o tom, že Nothing Phone (2a) by sa mal predávať vo verzii 8/128 GB za 349 eur a vo verzii 12/256 GB za 399 eur.

Nie je celkom jasné, aký čipset bude poháňať Phone (2a). Carl Pei oficiálne poprel fámy o použití čipsetu MediaTek Dimensity 7200. Je tak možné, že Nothing siahne po pripravovanom Dimensity 7200 Pro.

Nothing Phone (2a) by mal do výbavy dostať aj dva zadné fotoaparáty s rozlíšením 50 Mpx a 120 Hz AMOLED displejom s 6,7-palcovou uhlopriečkou. Selfie kamera v strede hornej časti má rozlíšenie 32 Mpx. Batéria bude mať kapacitu 5 000 mAh a podporu 45 W nabíjania. Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 14 a Nothing OS 2.5.

Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnosti Orange Slovensko.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit