Spoločnosť zverejnila predaje svojho prvého telefónu.

Spoločnosť Nothing, ktorú založil bývalý zakladateľ OnePlus Carl Pei, začiatkom júla predstavila svoj prvý telefón Nothing phone (1). Telefón má hliníkový rám, 6,55-palcový OLED displej s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu, maximálny jas 1200 nitov, vzorkovaciu frekvenciu dotyku 240 Hz a sklo Gorilla Glass 5. Vo výbave tohto dizajnového telefónu nájdeme aj čipset Snapdragon 778G+, 8/12 GB RAM a 128/256 GB úložného priestoru.

Nové správy z portálu AndroidAuthority prezrádzajú, že ku koncu augusta spoločnosť iba v Indii predala viac ako 100 000 kusov tohto modelu. Doteraz však nevieme, aké predaje spoločnosť Nothing zaznamenala na globálnom trhu. Spoločnosť uviedla, že Nothing phone (1) bol najpredávanejším telefónom na Flipkarte v kategórii od 30 000 rupií (približne 377 dolárov).

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Nothing phone (1)

O globálnych predajoch však nemáme zatiaľ žiadne informácie, čiže je priskoro hovoriť o úspechoch tohto telefónu v celosvetovom meradle. Predaje v Indii však naznačujú, že Nothing phone (1) môže byť už teraz úspešnejší ako Essential Phone. Ten v roku 2017 na trh uviedol otec Androidu Andy Rubin, pre ktorého sa tento telefón zároveň stal “labuťou piesňou”. Pripomeňme si, že spoločnosť Essential ešte začiatkom roka 2021 odkúpila práve spoločnosť Nothing.

Telefónu Essential sa vraj predalo viac ako 100 000 kusov. Stalo sa tak až po štyroch mesiacoch od uvedenia na trh, hoci niektoré zdroje tvrdia, že po šiestich mesiacoch nebolo predaných viac ako 88 000 kusov. Je však známe, že tento telefón sa celkovo nepredával dobre.

Aj keď Nothing phone (1) má svoje „nováčikovské“ nedostatky, veríme, že nedopadne tak, ako neslávne známy Essential phone.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.