Predstavený bude v prvej polovici júla.

Značka Nothing sa za veľmi krátky čas od svojho vzniku dokázala dostať do povedomia veľkého množstva používateľov Android zariadení. Tento úspech nie je prekvapením, keďže za ňou stojí Carl Pei, ktorý bol aj pri vzniku spoločnosti OnePlus. V ponuke Nothing sa nachádzajú nielen zaujímavé slúchadlá, ale aj prvý smartfón Phone (1). Ten o pár týždňov doplní pokračovanie v podobe očakávaného modelu Phone (2). 

Pokým Nothing Phone (1) bol predstavený 12. júla 20022, tak Phone (2) bude uvedený takmer na deň presne. Stane sa tak 11. júla 2023. Udalosť mladej londýnskej značky prebehne prostredníctvom živého prenosu, ktorý sa začne o 17:00 nášho času.

Nothing Phone (2)Zdroj: OnLeaks + Smartprix
Nothing Phone (2)

S blížiacim sa júlovým uvedením Nothing Phone (2) sa objavilo veľa informácií o technických parametroch. CEO spoločnosti Carl Pei už stihol potvrdiť veľmi výkonnú čipovú sadu Snapdragon 8+ Gen 1 a dokonca boli zverejnené aj rendery Nothing Phone (2). Úniky však potvrdzujú aj ďalšie parametre akými sú kapacitu batérie a rozmery displeja.

Nothing Phone (2) bude mať 4 700 mAh batériu, ktorá je o 200 mAh väčšia ako batéria predchodcu. Vo výbave nebude chýbať 6,67-palcový AMOLED displej s FullHD+ rozlíšením. Dizajn by mal byť podľa slov spoločnosti prémiový, čiže môžeme očakávať kvalitné materiály a taktiež originálny svetelný podpis, ktorý sa bude nachádzať na zadnej strane zariadenia.

Carl Pei pred pár dňami tiež potvrdil, že pripravovaný smartfón dostane 3 hlavné  aktualizácie systému Android a 4 roky bezpečnostných záplat. To je na tak mladú spoločnosť viac ako dobrý začiatok. 

Nothing Phone (2)Zdroj: OnLeaks + Smartprix
Nothing Phone (2)

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.