Nové upútavky nás posúvajú ešte bližšie k predstaveniu tohto očakávaného telefónu.

Spoločnosť Nothing pred takmer rokom predstavila svoj prvý smartfón Nothing Phone (1), ktorý bol dostupný iba v Európe. Hoci ide o prvotinu spoločnosti, tak s úspechom tohto modelu môže byť spokojná, keďže sa nachádza v ponuke viacerých operátorov aj na Slovensku.

V najbližších dňoch sa však očakáva uvedenie nástupcu tohto telefónu. Malo by sa tak stať 11. júla, čiže nie je prekvapením, že na internete sa objavuje čoraz viac správ o tomto zaujímavom telefóne. Najnovšia várka obrázkov z portálu GSMArena teraz zobrazuje ukážky dizajnu prednej a zadnej strany, ktoré potvrdzujú známy dizajn, ale s malými zmenami.

Vieme, že na prednej strane zariadenia sa nachádza selfie kamera umiestnená v strednej časti 6,7-palcového FullHD+ AMOLED displeja so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Dizajn prednej strany zaujme štyrmi tenkými rámikmi. 

Zadná strana smartfónu Nothing Phone (2) si zachová prehľadný dizajn svojho predchodcu s charakteristickým rozhraním Glyph s LED diódami pre notifikácie. Na základe doterajších únikov sa predpokladá, že hliníkový rám telefónu Nothing Phone (2) bude tentokrát mierne zakrivený, čo potvrdzuje aj nová séria obrázkov.

Nothing Phone (2)Zdroj: OnLeaks + Smartprix
Jeden zo starších renderov Nothing Phone (2), ktoré Carl Pei označil za falošné

Pripomeňme si, že Nothing Phone (1) sa v Európe predáva za približne 469 eur, avšak cena Nothing Phone (2) môže štartovať na úrovni až 729 eur. Očakáva sa, že bude platiť pre základný model v konfigurácii 8 / 256 GB. TOP model v konfigurácii pamätí 12 / 512 GB má údajne stáť až 849 eur. Táto cena je však veľmi odvážna, nakoľko za rovnaké peniaze je možné kúpiť napríklad aj telefóny série Galaxy S23, prípadne staršie TOP modely od Samsungu.

Spoločnosť Nothing už skôr potvrdila, že Phone (2) bude vybavený čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1 a dostane aj veľmi dobrú softvérovú podporu, ktorá tomuto smartfónu zabezpečí 3 hlavné aktualizácie systému Android a 4 roky bezpečnostných záplat

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.