Zvýšenie ceny je očakávané aj kvôli lepšej výbave.

Spoločnosť Nothing pred takmer rokom predstavila svoj prvý smartfón Nothing Phone (1), ktorý bol dostupný iba v Európe. Hoci ide o prvotinu spoločnosti, tak s úspechom tohto modelu môže byť spokojná. Keďže júl je tu čo nevidieť, v najbližších týždňoch sa očakáva uvedenie nástupcu tohto telefónu. Malo by sa tak stať 11. júla.

Nakoľko je známe, že novinka bude oproti prvej generácii Nothing Phone (1) výkonnejšia a značne vylepšená, tak sa prirodzene očakáva aj navýšenie predajnej ceny. Správa z portálu 9to5google teraz upresňuje maloobchodné ceny, ktoré nebudú najnižšie.

Nothing Phone (2)Zdroj: OnLeaks + Smartprix
Nothing Phone (2)

Pripomeňme si, že Nothing Phone (1) sa v Európe predáva za 469 eur, avšak cena Nothing Phone (2) môže štartovať na úrovni až 729 eur. Analýza, na základe ktorej bola cena vypočítaná, túto cenu spomína v súvislosti s Francúzskom. Nie je tak zatiaľ jasné, či bude platiť pre celú Európu vrátane Spojeného kráľovstva. 

Cena 729 eur sa vzťahuje na základný model Nothing Phone (2) v konfigurácii 8 / 256 GB. TOP model v konfigurácii pamätí 12 / 512 GB má údajne stáť až 849 eur. Táto cena je však veľmi odvážna, nakoľko za rovnaké peniaze je možné kúpiť napríklad aj telefóny série Galaxy S23, prípadne staršie TOP modely od Samsungu.

Nothing Phone (2)Zdroj: OnLeaks + Smartprix
Nothing Phone (2)

Spoločnosť Nothing potvrdila, že Phone (2) bude poháňaný čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1, čo znamená, že výkon tomuto telefónu chýbať rozhodne nebude. Okrem toho, spoločnosť potvrdila aj celkom slušnú softvérovú podporu, ktorá pripravovanému smartfónu zabezpečí 3 hlavné aktualizácie systému Android a 4 roky bezpečnostných záplat

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté