Predstavený bude už onedlho.

Nothing Phone (2a) bol predstavený 5. marca 2024, čím spoločnosť nadviazala na model Nothing Phone (2), ibaže s atraktívnejšou cenou od 329 eur. Ide pritom o zariadenie, ktoré dokázalo v danej cenovej kategórii prekvapiť, o čom sa viac dočítate v našej recenzii. Nedávne správy naznačili, že Nothing sa pripravuje na uvedenie modelu Phone (2a) PLUS, ktorý bude na trh uvedený už 31. júla. Spoločnosť najnovšie potvrdila aj čipovú sadu, ktorá bude túto novinku poháňať.

Phone (2a) Plus bude podľa slov spoločnosti používať čipset MediaTek Dimensity, pričom ten spadá do série Dimensity 7000. Keďže spoločnosť Nothing všetky informácie pred uvedením nového zariadenia dávkuje postupne, tak výnimku nespravila ani tentokrát. Na sociálnej sieti X.com zverejnila oficiálny príspevok, ktorý potvrdil, že Phone (2a) PLUS bude vybavený novou čipovou sadou MediaTek Dimensity 7350 Pro

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2a)

Ide pritom o prvý čipset Dimensity série 7000 s jadrami Arm V9 v zložení 2× Cortex-A715 + 6× Cortex-A510 a GPU Arm Mali-G610 MC6. Inak ide o štandardnú čipovú sadu strednej triedy s podporou 5G, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. V súvislosti s novou správou o čipovej sade spoločnosti MediaTek však Nothing nijako nekomentuje pamäťové možnosti nového smartfónu Phone (2a) PLUS. Je však takmer isté, že avizovaná verzia s 12 GB RAM nebude predstavená. Zároveň sa očakáva, že interná pamäť bude mať maximálne 256 GB. 

Keďže Nothing potvrdil čipovú sadu Dimensity 7350 Pro, tak na druhej strane je isté, že Nothing Phone (2a) PLUS sa bude musieť uskromniť s 8 GB RAM spolu s úložiskom UFS 3.1, čo sú vzhľadom na zaradenie smartfónu očakávané hodnoty. Na ďalšie technické parametre pripravovanej novinky bude potrebné počkať ešte niekoľko dní, možno až do jej oficiálneho predstavenia.

Cena a dostupnosť bude ohlásená spolu s uvedením smartfónu 31. júla.

Zdroj: Nothing/X.com

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.