Ani túto cenovo dostupnú podznačku si určite nepomýlite so žiadnou inou.

Spoločnosť Nothing sa za tri roky svojho pôsobenia stala svetoznámou. Po tom, čo Carl Pei, ako zakladajúci člen OnePlus, začiatkom roka 2021 predstavil vlastnú značku, tak táto mladá spoločnosť už stihla predstaviť niekoľko zaujímavých produktov, vrátane novinky Nothing Phone (2). To však nie je všetko. Pred vyše mesiacom bol odhalený nový zámer spoločnosti predstaviť cenovo dostupnú podznačku CMF by Nothing. Už začiatkom augusta bola odhalená aj základná štruktúra produktov, ktorá bola pred pár dňami predstavená v celej svojej kráse.

Kým doteraz nebolo o produktoch značky CMF by Nothing takmer vôbec počuť, tak aktuálne sa k nim pridáva základná ponuka produktov a ich možný dátum uvedenia na trh. Portál AndroidPolice tvrdí, že CMF by Nothing zrejme už koncom septembra prestaví tri produkty: inteligentné hodinky, 65 W GaN nabíjačku a slúchadlá do uší. 

Okrem toho sa dozvedáme aj názov týchto produktov. Prvé sú hodinky Watch Pro by CMF s 1,96-palcovým AMOLED displejom a funkciou Always-On Display. Maximálny jas je na úrovni 600 nitov. Hodinky s hliníkovým puzdrom v tvare Apple Watch Ultra budú odolné voči vode a prachu, pričom budú spĺňať certifikát IP68. Hodinky by mali byť dostupné v čiernom a žiarivo oranžovom odtieni, ktorý je použitý aj v logu značky.

Výhodou hodiniek bude aj ich dlhá výdrž až 13 dní, ktorú bude zabezpečovať batéria s kapacitou 330 mAh. Na základe týchto parametrov a očakávanej nízkej ceny je jasné, že v hodinkách sa nebude nachádzať systém Wear OS. Na meranie zdravotných funkcií by mali byť v hodinkách dostupné všetky potrebné senzory na sledovanie srdcového tepu, monitorovanie SpO2, analýzu spánku a ďalšie.

Ďalším produktom značky CMF by Nothing budú slúchadlá Buds Pro, v ktorých sa na základe únikov bude nachádzať veľmi účinné ANC (-45 dB). Slúchadlá s predpokladanou cenou do 50 eur zároveň dokážu nepretržite prehrávať hudbu až 11 hodín. Vo výbave Buds Pro sa budú nachádzať aj 10 mm dynamické meniče s 3 mikrofónmi v každom slúchadle. 

Tretím, a zatiaľ posledným známym produktom značky CMF by Nothing, je 65 W GaN nabíjačka. Vo výbave tejto nabíjačky sa budú nachádzať dva USB-C porty a jeden USB-A port. Cena tohto adaptéra je stanovená na 2 499 rupií, čo je v prepočte približne 28 eur. Dobrou správou pritom je, že nabíjačka by mala podporovať štandardy USB PD 3.0 s PPS, Samsung Super Fast Charging a Qualcomm Quick Charge 4.0+.

Hoci nie je jasné, na ktorých trhoch bude značka CMF by Nothing pôsobiť, tak sa zdá, že jej vstup na trh začne v Indii, odkiaľ by sa mohla po úspešnom štarte dostať do celého sveta.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.